In aanloop naar de WK handboogschieten organiseert More2Win, speciaal voor Quiet kids, wekelijks 'World Archery' kinderfeestjes.
In aanloop naar de WK handboogschieten organiseert More2Win, speciaal voor Quiet kids, wekelijks 'World Archery' kinderfeestjes. (Foto: )

Jarig zijn is een feestje met WK boogschieten

DEN BOSCH - Quiet Community wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door haar members, met behulp van sponsoren, regelmatig iets aan te bieden wat ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven.

Door Quiet Den Bosch

Bijvoorbeeld een kinderfeestje, de droom van ieder kind. Voor kinderen die opgroeien in armoede is zo'n feestje geen vanzelfsprekendheid. In de aanloop naar de wereldkampioenschappen handboogschieten in Den Bosch, organiseert More2Win, speciaal voor Quiet kids, wekelijks 'World Archery' kinderfeestjes.

Tijd vliegt
Deze week viert de 10-jarige Lotte haar feestje. Lotte is een enthousiast, stoer en sociaal meisje dat weet wat ze wil. Als ze later groot is, gaat ze werken bij de politie. Dat staat vast. Met haar honger naar avontuur en spanning komt dit 'Ridder-feestje' met speurtocht door de stad, boogschieten en een afsluitend etentje als geroepen. Op woensdagmiddag is het zover en ontvangt More2Win-medewerker Joes, verkleed als ridder, de kinderen met iets te drinken. Het ijs is snel gebroken, want Joes weet alle kinderen, al lopende door de stad, uit te dagen met spelletjes en weetjes, bokspringen, hilarische trucs, tellen en klimmen. De tijd vliegt voorbij.

'Dat is toch genieten'
In de gymzaal in de St Jorisstraat, staat alles klaar voor een potje 'Archery Tag', een mix tussen trefbal en paintball, maar dan met pijl en boog. Na een korte instructie lukt het iedereen zijn pijlen te richten op de obstakels en de tegenstanders, maar natuurlijk ook op Joes. Moeder Saskia bekijkt het hele tafereel met een brede glimlach. "Dit is Lotte's eerste feestje in vier jaar en moet je zien! Al die vrolijke, uitgelaten kinderen en vooral ook de glimlach op het gezicht van Lotte. Dat is toch genieten!" De dag wordt feestelijk afgesloten met pannenkoeken aan een mooi versierde tafel bij Tof Koekie, Achter 't Stadhuis.

Alles was geregeld
"Het was super, leuker dan ik had durven hopen. Ik wist niet dat pijl en boogschieten zo gaaf zou zijn", vertelt Lotte. Moeder Saskia vult aan: "Het was al een geweldig cadeau voor haar om eindelijk ook eens vriendinnetjes uit kunnen nodigen voor een feestje. Zo fijn dat Lotte nu ook op school kan vertellen over haar eigen feestje. Maar het was ook een cadeautje voor mij: ik hoefde nergens aan te denken, alles was geregeld. Wat een luxe! Even geen zorgen. Een kinderfeestje lijkt simpel, maar behalve kosten zijn er veel dingen om aan te denken en te regelen. Vandaag hoefde ik alleen maar mee te genieten."

En Lotte? Zij wil nog steeds bij de politie. En als dat niet lukt wordt ze piloot. Maar Joes heeft er alle vertrouwen in: "Lotte kan heel goed richten. Een eigenschap die haar als politieagente goed van pas zal komen."

More2Win, sociale sport
More2Win organiseert side-events rondom sportevenementen met als doel minder eenzaamheid onder ouderen, betere integratie van vluchtelingen en betere kansen voor gezinnen die leven onder de armoedegrens. Het WK Handboogschieten, World Archery vindt plaats van maandag 3 tot en met zondag 16 juni op de Parade en in het Zuiderpark in Den Bosch. Quiet Den Bosch houdt iedere vrijdag een inloopochtend van 09.30 tot 12.00 uur.

Meer berichten