René Wenting van de Wereldwinkel vraagt zijn klanten welk goed doel hij moet steunen.
René Wenting van de Wereldwinkel vraagt zijn klanten welk goed doel hij moet steunen. (Foto: Indebuurt.nl/DenBosch)

Jarige Wereldwinkel helpt goede doelen en vraagt klant om raad

DEN BOSCH - Wereldwinkel 's-Hertogenbosch opende eind april 2018 de deuren in de nieuwe winkel in de Hinthamerstraat vlakbij de Sint Janskathedraal. Na een succesvol eerste jaar, met de doorstart als zelfstandige wereldwinkel waar alleen vrijwilligers werkzaam zijn, is het jaar financieel positief afgesloten. Ondanks de gemaakte kosten voor het opknappen en inrichten van de nieuwe winkel.

Een deel van de winst doneert de Wereldwinkel aan drie door hen geselecteerde goede doelen. Klanten van de winkel mogen meebeslissen. In totaal wordt 2.500 euro beschikbaar gesteld. Tot en met 15 juni kunnen klanten, via een keuzesysteem in de winkel, aangeven welk doel hun voorkeur heeft. Het goede doel met de meeste stemmen krijgt 1.250 euro en de andere twee goede doelen respectievelijk 750 en 500 euro.

Etalage
In de winkel is zichtbaar welke drie goede doelen er geselecteerd zijn met de benodigde informatie. Ook zijn er beschikbare flyers voor de klanten, waarop die informatie vermeld staat. Tijdens de actieweken wordt de etalage beurtelings ingericht met producten die gerelateerd zijn aan de goede doelen. De geselecteerde doelen zijn Pabita Timishina, Africa at heart & Watotofoundation en Microkrediet voor Moeders.

Maandverband
Pabita Timishina geeft meisjes en jonge vrouwen in Nepal gratis uitwasbare maandverbanden, ondergoed, zeep en uitleg. Hierdoor hoeven zij geen enkele lesdag meer te missen, wat bijdraagt aan een goede educatie. Sjaal met een verhaal, leverancier van de winkel, ondersteunt dit goede doel.

Ontwikkeling
Africa at heart & Watotofoundation verkopen Geluks- en troostvogels. Deze houten vogeltjes zijn gemaakt en beschilderd door leden van een Masaistam uit Kenia en Tanzania. De opbrengst wordt gedoneerd aan de bevolking van het noorden van Malawi waar er onvoldoende voedsel en goed drinkwater is. Er is een irrigatie- en tuinbouwproject opgestart en een voorraadschuur gebouwd. Voor de kinderen zijn er schoolbanken gemaakt. Watotofoundation maakt activiteiten voor opvang en opleiding mogelijk voor straatkinderen in Tanzania.

Ondernemende moeders
Microkrediet voor Moeders helpt de allerarmste vrouwen in Azië, die geen toegang hebben tot financiële instellingen. Juist het stimuleren van economische bedrijvigheid voor deze vrouwen brengt duurzame ontwikkeling voor hen zelf en hun families. Mrinalika Jain uit India maakte gebruik van Microkrediet voor Moeders en beschildert kleurrijke theepotten die verkocht worden via www.discovered.us.

Meer berichten