Wim Akkermans organiseert een sponsorloop voor Hospice Parunashia en hoopt dat er mensen mee lopen of op een andere manier bijdragen. Foto Gerlo Beernink Potography
Wim Akkermans organiseert een sponsorloop voor Hospice Parunashia en hoopt dat er mensen mee lopen of op een andere manier bijdragen. Foto Gerlo Beernink Potography (Foto: Gerlo Beernink Potography)

Sponsorloop en feest voor Hospice Parunashia

VUGHT - Hij is al zijn hele leven sportief, heeft een hardloopschool en zet zich daarnaast belangeloos in voor goede doelen. Laatstgenoemde is precies wat Wim Akkermans uit Vught gaat doen op zondag 30 juni. Dan organiseert hij vanaf 09.00 uur een sponsorloop voor Hospice Parunashia in Sint-Michielsgestel. Op het Meanderplein in laatst genoemde plaats zijn vanaf 15.00 uur tal van feestelijkheden om de opening van het Bijna Thuis Huis in te luiden, inclusief de uitbundige finish rond 16.00 uur. Bijdragen kan ook zonder sportief te zijn.

Door Wendy van Lijssel

Wim Akkermans is een hardloper. Nadat hij zijn sport vele jaren combineerde met een baan, gooide hij uiteindelijk het roer om en opende zijn gelijknamige hardloopschool. Op dat moment had hij echter niet alleen al oneindig veel kilometers in de benen, maar gelijk ook al heel veel geld ingezameld voor goede doelen. "Mijn eerste sponsoractie was in 1978 voor een jongen met een beperking die geen geld had voor een transistorradio. Het was een kleine actie, maar het gaf me veel voldoening om dat te kunnen realiseren. Daarmee ging het balletje rollen", blikt hij terug.

Hospice
Intussen zijn er ruim vier decennia verstreken en zet Akkermans zich nog steeds in. Hij is, zo claimt hij, niet doorlopend op zoek, maar "ze komen gewoon op mijn pad." Dat is ook het geval met hospice Parunashia. Het nieuwe hospice dat in Sint-Michielsgestel gerealiseerd wordt. Een Bijna Thuis Huis voor niet alleen mensen uit die gemeente, maar ook uit dorpen in de directe omgeving.

Bliksemactie
Nadat hij erover hoorde sprak het Wim dusdanig aan dat hij zondag 30 juni een sponsorloop organiseert. "Sint-Michielsgestel is het buurdorp van Vught. Ook terminaal zieken uit Vught zijn welkom om de laatste maanden van hun leven omringd door naasten met professionele zorg, in een liefdevolle omgeving te verblijven", verklaart Wim. Hij kwam in contact met de mensen die zich sterk maken voor Parunashia en is zelfs dusdanig geraakt dat hij slechts een aantal maanden geleden ook al in actie kwam voor genoemde. Een bliksemactie noemt hij het zelf en eentje waarbij er al een cheque van 9000 euro uitgereikt werd. Een aanzienlijk bedrag waar hij stiekem graag overheen gaat met de komende sponsorloop waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Hetzij door een stukje mee te lopen, de aanschaf van een hardloopshirt of een vrijwillige financiële bijdrage.

De route
Akkermans heeft er goed over nagedacht. De route van 62,8 kilometer gaat langs hospices in de omgeving. "We starten om 09.00 uur in Sint-Michielsgestel. Vervolgens gaan we via Vught en een hoekje Den Bosch, naar het hospice in Rosmalen. Daarna volgt Wijbosch, Sint-Oedenrode, Boxtel en we finishen omstreeks 16.00 uur in Sint-Michielsgestel", vat hij het samen. Er kan ingehaakt worden om een stukje mee te lopen bij elk hospice", aldus Wim. De finish om 16.00 uur op het Meanderplein in Sint-Michielsgestel is hoe dan ook uitbundig, want omstreeks 15.00 uur starten er daar feestelijkheden die de opening van het nieuwe hospice omlijsten.

Zondag 30 juni wordt een sponsorloop gehouden voor Hospice Parunashia dat in juli de deuren opent. Het parcours is in totaal 62,8 kilometer. Er kan samen meegedaan worden door te lopen en fietsen en te rouleren op de wisselpunten in Rosmalen, Wijbosch, Sint-Oedenrode of Boxtel. Er kan ook ingehaakt worden op een van de trajecten. Deelname aan de sponsorloop kost 10 euro, een hardloopshirt kost 25 euro waarna ook (een gedeelte) meegelopen kan worden. Ook een donatie is welkom. Start om 09.00 uur en finish om 16.00 uur in Sint-Michielsgestel. 

Meer info staat op www.loopschoolwimakkermans.nl.

Meer berichten