Paul Beekmans, Erik van der Ven en John Vos kijken terug op een seizoen van uitersten. FC Den Bosch liep de finale van de play-offs mis.
Paul Beekmans, Erik van der Ven en John Vos kijken terug op een seizoen van uitersten. FC Den Bosch liep de finale van de play-offs mis. (Foto: Lisette Broess-Croonen)

FC Den Bosch mist finale play-offs

DEN BOSCH - FC Den Bosch sluit het seizoen af met een kater. Een minuut voor het einde van de tweede wedstrijd van de halve finale in de play-offs, maakte een doelpunt van Go Ahead Eagles een einde aan de droom om weer eredivisie te spelen.

Door Lisette Broess-Croonen

Een minuut voor het einde staat er nog 0-0 op het scorebord. Een uitslag waarmee FC Den Bosch door gaat naar de finale van de play-offs en een plek in de eredivisie. Maar dan de corner van Go Ahead, de kopbal en het doelpunt. De droom is voorbij.

'De kater is groot'
Erik van der Ven, Paul Beekmans en John Vos sloten het seizoen af als trainerstrio na het ontslag van Wil Boessen. Zij kijken terug op een seizoen van uitersten. "Voor de start van het seizoen hadden we niet verwacht dat we mee zouden kunnen doen om de prijzen. Tot er in augustus een batterij nieuwe spelers kwam. We hebben een hele goede eerste seizoenshelft gehad. We waren winterkampioen en wonnen de tweede periode. We wonnen in die periode ook de mindere wedstrijden. Na de winterstop zat het bij de mindere wedstrijden steeds net niet mee en konden we de goede lijn helaas niet voortzetten. De Keukenkampioen Divisie had dit jaar een hele sterke competitie. Uiteindelijk is de vierde plek geen slecht resultaat. Alleen als je dan in de halve finale van de play-offs in de laatste minuut eruit ligt, is de kater wel erg groot."

Geen slecht resultaat
Ondanks het teleurstellende einde van de competitie, kijken de drie toch terug op een goed seizoen. "We hebben FC Den Bosch wel weer op de kaart gezet. Op de tribune was de sfeer beter dit seizoen en we hadden ook meer bezoekers. De laatste wedstrijd hadden we voor het eerst sinds lange tijd zelfs weer een uitverkochte Vliert. We hebben gewerkt met een hele hechte groep, waarbij de jongens die van buiten kwamen, goed werden opgenomen. We zijn ook trots op het aantal jeugdspelers dat zich dit jaar goed doorontwikkeld heeft en een plek in de selectie veroverd heeft. Dat is echt een compliment naar de jeugdopleiding. Wat wel jammer is, is dat het jaar wel erg vaak ging over zaken die niet direct met het voetbal te maken hebben."

Toekomst
Daarbij ging het vooral vaak over Jordania. De Georgische geldschieter wil de club overnemen, maar heeft vooralsnog geen toestemming gekregen van de KNVB. "Zolang er geen duidelijkheid is over Jordania, is alles voor het komende seizoen nog onzeker. We hopen binnen twee weken duidelijkheid te krijgen. Die onzekerheid is voor alle mensen binnen de club heel vervelend. Of Jordania wel of niet de club gaat overnemen, is bepalend voor de toekomst. Wij hebben zelf nog een doorlopend contract en we gaan er vooralsnog vanuit dat we volgend seizoen weer als assistent-trainers op de bank zitten, met een nieuwe hoofdcoach. Maar ook dat is allemaal nog onduidelijk."

Het laatste nieuws is dat de KNVB vindt dat de Licentiecommissie te streng is geweest bij het afwijzen van de overname door Jordania. Nieuwe deskundigen gaan zich buigen over de zaak, waarna de commissie een eindoordeel velt.

Meer berichten