Vughtse crew wint landelijke danscompetitie 'Shell We Dance'

The Grand Mob, trots met de beker.
The Grand Mob, trots met de beker. (Foto: )

VUGHT - Danscrew 'The Grand Mob' heeft zondag 26 mei de landelijke danscompetitie Shell We Dance gewonnen. De groep dansers van MDM Vught ging als favoriet de eindronde in en maakte die rol waar.

Behalve The Grand Mob deed ook The KnockOut Crew als team van MDM Vught mee aan de finales. Beide teams zijn zaterdag 29 juni te zien tijdens de eindvoorstelling Freaking Future in Theater de Speeldoos.

Landelijke competitie
Shell We Dance is een danscompetitie die zich uitsmeert over verschillende wedstrijden door het hele land. Deelnemende teams worden beoordeeld op onder andere originaliteit, moeilijkheidsgraad, het synchroon dansen en podiumpresentatie. De teams verdienen punten per wedstrijd en kunnen zich zo kwalificeren voor de landelijke finale. Daar is alleen plek voor de de beste tien dansteams.

Favoriet
Voor The KnockOut Crew, met meiden die allemaal dit jaar startten met wedstrijddansen, is dat dus al een hele prestatie. Het Vughtse collegateam The Grand Mob had voor de finale van alle Nederlandse teams de meeste punten verzameld en stond als hoogstgeplaatste op het podium in Wageningen. De dansgroep wist die eerste plaats vast te houden en de beker vol trots mee terug naar Vught te nemen.

Meer berichten