Voetbalkunstenaar dolt met de kinderen.  Écht leuk wordt het als Joshua met een paar 3 tot 5-jarigen duelleert. Als bijen op een strooppot, onvermoeibaar en opgeven? Nooit!
Voetbalkunstenaar dolt met de kinderen. Écht leuk wordt het als Joshua met een paar 3 tot 5-jarigen duelleert. Als bijen op een strooppot, onvermoeibaar en opgeven? Nooit! (Foto: )

Wandelen en voetbal beweegt Empel

EMPEL - Een invasie lijkt het. De bewoners van Empel, massaal op weg naar de voetbalvelden van Emplina ter feestelijke afsluiting van Empels Wandel3daagse met een bijzonder tintje: De Wandel3daagse bestaat 10 jaar, dat mag gevierd worden.

Door Ad Pijnenburg

Een opvallend gezicht. Honderden jonge én oude inwoners van Empel in een lange sliert, lopend achter hun plaatselijke trots de 'Marchingband Exempel'. Druk opgewonden want 'ons kent ons'. Moeders met of zonder kinderwagen, opa en oma met een bloemetje en de kleinsten geselen papa's schouders, vieren daarboven een eigen feestje. Voor de wandelaars zelf lijkt dat bijzaak, zij zijn op weg naar hun ultieme droom van het wandelkruisje.

Vier dagen was te lang
Jolanda Willemen, organisator van de Wandel3daagse: "Ja, dat zijn dit jaar 760 kruisjes. 10 jaar geleden startten we met honderd wandelaars de vierdaagse, te zwaar voor de jongste deelnemers dus hebben we er een driedaagse van gemaakt. Dit jaar schreven er 760 wandelaars in verdeeld over drie categorieën: zij die 3 jaar meelopen, die 4 tot 7 jaar meelopen en van 8 tot 10 jaar. De 10 jaar lopers krijgen een bijzonder kruisje, en dat zijn er vijftien. Onderweg wachten versnaperingen, een speciaal portie popcorn en er zijn op het terrein onder andere speel- en springkussens."

Arcade
Empels wandel3daagse 2019, start en eindigt dit jaar op het voetbalcomplex van Emplina. Ook de voetbalvereniging, viert met 1400 leden, haar 75-jarig bestaan en wil het sportieve wandelevenement betrekken bij haar feestelijkheden. De kantine is de opwarming allang voorbij. Uit de luidsprekers van DJ Jelle Oosterhof schalt het lied Arcade van Duncan Laurence, nog onwetend over het winnende succes. Een lange rij dames is bezig om de kruisjes voor de wandelaars te schikken.

Door de benen
Kinderen kunnen zien waar Emplina goed in is: voetballen! Danny Kievit en Kim Heesakkers: "Wij organiseren voetbalclinics voor de jongens én meisjes. Zij krijgen uitleg over voetbal, worden in spelcombinatie vermaakt en kunnen ervaring opdoen." Voetbalkunstenaar Joshua, hij toont zijn fenomenale balbehandeling. Hij daagt enkele van de 'dat kunnen wij ook' knullen uit. Tot vermaak van de toeschouwers speelt hij ze met regelmaat de bal door de benen.

Dit alles ter viering van het 75-jarig jubileum met feestelijkheden op 31 mei: wethouder Van Olden opent het nieuwe hoofdveld, met een reünie en wedstrijd met oud-spelers, op 1 juni een zeskamp en feestavond met artiesten Sylviah en Otto Lagertfett, voor leden en iedereen die Emplina een warm hart toedraagt!

Meer berichten