De entree van Brasserie Cé kan niet achterblijven en krijgt ook een facelift. Daar worden de luifel en het tourniquet vervangen. De brasserie blijft tijdens de verbouwing gewoon open voor gasten.
De entree van Brasserie Cé kan niet achterblijven en krijgt ook een facelift. Daar worden de luifel en het tourniquet vervangen. De brasserie blijft tijdens de verbouwing gewoon open voor gasten. (Foto: )

Gezicht Markt verandert: Hotel Central bouwt serre

DEN BOSCH - Het aangezicht van de Markt gaat komende zomer veranderen, als Hotel Central begint met de bouw van een nieuwe serre. Aan de kant van de markt komt een eigentijds ontwerp met grote glaspartijen, waar gecombineerd met smeedijzer klassieke elementen aan toegevoegd worden. De bouw start maandag 17 juni, naar verwachting kan men er vanaf vrijdag 19 juli op de Markt uitkijken.

Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900, passend bij de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint wordt gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast krijgt de serre een raamconstructie met verticale schuiframen van 3 meter breed. De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten.

Tijdens de 5 weken durende verbouwing blijft brasserie Cé gewoon open voor gasten. Mocht de ingang aan de Markt tijdelijk niet toegankelijk zijn, kunnen gasten gebruik maken van de hotelingang aan het Burgemeester Loeffplein 98.

De vernieuwde serre is onderdeel van het grootschalige renovatieproject van Hotel Central dat in 2016 startte met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder en in 2020 eindigt met in totaal 125 gerenoveerde hotelkamers.

Meer berichten