De leden en vrijwilligers van Theatergroep Spring hebben ook dit jaar weer een mooie voorstelling gemaakt: 'Reis mee met Spring'.
De leden en vrijwilligers van Theatergroep Spring hebben ook dit jaar weer een mooie voorstelling gemaakt: 'Reis mee met Spring'. (Foto: )

Theatergroep Spring gaat op reis

VUGHT - De spelers en dansers van Theatergroep Spring gaan op reis. Tijdens hun voorstelling 'Reis mee met Spring' reizen ze door Europa en maken daar van alles mee. De voorstelling is komend weekend te zien in Theater de Speeldoos. 

Door Lisette Broess-Croonen

Rolf de Wilde is voorzitter van de theatergroep voor mensen met een beperking. "Volgend jaar bestaat Spring al weer dertig jaar. Begonnen als puur theater, maar sinds een paar jaar hebben we er ook een groep dansers bij. Eens per anderhalf jaar is er een uitvoering en daarin hebben de spelers zelf de regie. Zij bedenken het thema en bepalen zelf hun rol. Regisseur Jan van der Els en regie assistent Marga du Maine maken van die ideeën een toneelstuk. Verder is er natuurlijk een grote groep vrijwilligers. Een van hen maakt het decor samen met de theatermakers van Novalis, waar ook een aantal van onze leden bijzitten. De spelers maken de voorstelling zo echt helemaal zelf."

Puur stuk
In deze nieuwe voorstelling, gaan de spelers op reis door Europa. "In elk land speelt zich een deel van de voorstelling af. Het zijn scènes met een lach, een traan en een knipoog. Het is een heel puur stuk en met deze spelers kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Ze spelen wel een rol, maar zijn toch ook gewoon zichzelf. We willen ze ook niet te veel sturen. Op het podium hebben ze zoveel energie. Het plezier straalt er echt vanaf en dat is prachtig om te zien. Dat vindt ook het publiek, want de voorstellingen zijn bijna altijd uitverkocht."

Vriendenclub
Veel van de spelers zitten al lang bij Spring. "Het is echt een club waar ze elkaar goed kennen en weten wat ze aan elkaar hebben. Ze zijn zich ook bewust van hun eigen beperkingen. Naast het leren van theater maken, leren ze ook in de sociale context om met elkaar om te gaan. We hebben ook veel aandacht voor de persoonlijke problematiek. Mensen mogen bij Spring groeien in wie ze zijn. Samenwerking is heel erg belangrijk en daar is dan ook veel aandacht voor. De spelers zijn allemaal heel erg betrokken bij elkaar. Het is bijna een vriendenclub."

De voorstelling 'Reis mee met Spring' is te zien in Theater de Speeldoos in Vught. Op zaterdag 18 mei begint de voorstelling om 19.30 uur en op zondag 19 mei om 14.00. Kaarten kosten 16 euro en kunnen besteld worden via www.theaterdespeeldoos.nl.

Meer berichten