Frans Bauer kruipt in de huid van Antoni van Leeuwenhoek, pionier in kankeronderzoek. Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis is naar hem vernoemd.
Frans Bauer kruipt in de huid van Antoni van Leeuwenhoek, pionier in kankeronderzoek. Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis is naar hem vernoemd. (Foto: KWF Kankerbestrijding)

Welke BN'er staat als Antoni op tegen kanker?

DEN BOSCH - De live tv-show Nederland staat op tegen kanker vindt woensdag 15 mei om 20.30 uur plaats op de Parade in Den Bosch. Met bijzondere optredens van Anita Meyer, Milow, Davina Michelle, Stef Bos en Glennis Grace. Iedereen is daarbij van harte welkom en kan vanaf 19.00 op het plein terecht om een goed plekje te bemachtigen.

De show wordt gepresenteerd door Frits Sissing en de uitzending met daarin, naast de optredens, ook vele indrukwekkende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders wordt vertoond op grote schermen bij het podium. Daarnaast staan drie BN'ers als levend standbeeld van grootheden uit de geschiedenis op de Parade. Alle nieuwe donateurs mogen met hen een selfie maken.

Een van hen is Frans Bauer, die transformeert tot pionier op gebied van kankeronderzoek Antoni van Leeuwenhoek. Frans: "Ook mijn vader had kanker. Voor dit programma heb ik voor het eerst in mijn leven kankercellen gezien. Dat was een enorm emotioneel moment voor mij; Ik zag door de microscoop niet alleen de foute cellen maar vooral ook onmacht, tranen en onzekerheid. Het gevoel dat ikzelf goed ken. Dat is de reden dat ik mee doe: dat gevoel gun ik niemand."

Meer berichten