Sint-Janslyceum
Sint-Janslyceum

'Sint-Jans' viert eeuwfeest met reünie

DEN BOSCH - Het Bossche Sint-Janslyceum bestaat dit jaar 100 jaar en markeert dat onder andere met een grote reünie op zaterdag 25 mei, waarvoor alle oud-leerlingen, voormalige docenten en ondersteunend personeel zijn uitgenodigd.

Het Sint-Janslyceum, voortkomend uit de R.K Lycea, gaf decennialang onderwijs aan leerlingen uit Den Bosch en omliggend gebied. Al die leerlingen zijn zaterdag 25 mei tussen 15.00 en 21.30 uur uitgenodigd op de reünie. Leerlingen en docenten worden per examenjaar worden opgevangen in aparte lokalen waarna men zich na een eerste, hernieuwde kennismaking verspreidt over de kantines, aula en binnentuin voor verdere gesprekken en ontmoetingen. Op verschillende plaatsen binnen de inmiddels ruim uitgebreide school zijn foto's, memorabilia te zien. Er is een podium aanwezig waar bezoekers zich kunnen presenteren op artistiek en muzikaal gebied en (ex-)docenten vertellen over hun expressieve mogelijkheden.

Lokaal 2-28
De organisatie achter de reünie van het Sint-Janslyceum vraagt oud-leerlingen om tastbare herinneringen aan weleer mee te nemen en te delen met leeftijd- en klasgenoten. Foto's getuigen van de onvolprezen sportdagen, LSD-acts, jaarlijkse opvoeringen van musicals, de Gala's, Artistieke Festivals en de honderden memorabele schoolreizen naar verre oorden. Klassenfoto's, schoolkranten en jaarboeken dragen bij aan een terugblik op die vergane dagen. Wie heeft zijn rapport nog en aan welk tafeltje zat je tijdens het eindexamen? Wie kent zijn mentoren nog en waar verloor je je fiets? Wat was het nummer van je kluisje en welke docent zat er in lokaal 2-28?

Jubileumboek
Ter gelegenheid van de mijlpaal is een jubileumboek samengesteld met nadruk op de laatste 25 jaar, omdat bij het 75-jarige bestaan van de school ook een gedenkboek verscheen. In het jubileumboek krijgt de geschiedenis van de school een plek, net als impressies van leerlingen en foto's van musicals en schoolreizen. Ook geeft de uitgave een hernieuwde kennismaking met bekende Nederlanders die ooit op het 'Sint-Jans' zaten en door de gangen doolden. In het laatste hoofdstuk wordt teruggeblikt op de vele schoolkranten waarin leerlingen en de redactie konden reageren op toestanden en in hun ogen 'mistoestanden' in hun klas. Het jubileumboek is (zolang de voorraad strekt) op de reünie te koop, bij Boekhandel Adr. Heinen en bij Primera Sleeuwen in Den Bosch.

Aanmelden voor de reünie kan via de website van Vrienden van het Sint Janslyceum of www.eventbrite.nl. Deelname kost 15 euro, met een toeslag van 1,14 euro voor Eventbrite. De tickets kunnen vervolgens direct geprint worden. Bij aankomst krijgt men twee consumptiebonnen. Meer informatie over de reünie staat op de website vriendensintjanslyceum.nl

.

Meer berichten