Corinne Vlaminckx toont trots haar verzameling uitgebrachte thrillers, met haar debuut 'Moordfamilie' in haar hand.
Corinne Vlaminckx toont trots haar verzameling uitgebrachte thrillers, met haar debuut 'Moordfamilie' in haar hand. (Foto: Ad Pijnenburg)

Moordfamilies onder het vergrootglas; de stad als decor

DEN BOSCH - Den Bosch heeft een zeer creatieve geest in haar midden. Corinne Vlaminckx, manager financiën en administratie, wist binnen no time 3 succesvolle psychologische thrillers te produceren die zich, hoe bizar, allen afspelen in Den Bosch en omgeving. In juni 2014 maakte zij met haar psychologische thriller 'Moordfamilie' een sterk debuut. Recensies als een geweldige thriller, spannend, meeslepend, goed plot, leest vlot weg. Lezend Nederland kon niet wachten op haar volgende uitgaven, en die kwamen er.

Door Ad Pijnenburg

Corinne Vlaminckx: "Ik ben in 1968 geboren in Boxtel, en was al op vroege leeftijd lichtelijk verslaafd aan lezen en schrijven. Daarbij ontstond het idee om ooit zelf een boek te schrijven. Ik studeerde na mijn Havo-opleiding in de avonduren MBA en praktijkdiploma Loonadministratie. In 2004 verhuisde ik naar Den Bosch." Daar moet haar spirituele geest, zo herkenbaar in haar boeken, zijn ontstaan. Het kan niet anders. Den Bosch met haar spannende middeleeuwse steegjes, haar onderaardse krochten, 'Den Duvelmakere' Jheronimus Bosch en met het gepeupel op de kruisbogen van de Sint-Jan. Dat moet haar hebben geïnspireerd.

Drift
En, jawel, in 2013 ontstaat bij Corinne een uitzonderlijke schrijversdrift: "Ik schreef mij in op een verhalenwedstrijd. Mijn verhaal 'In mijn hoofd' werd een succes. In 2014 gebruikte ik dat verhaal als blauwdruk voor mijn eerste boek 'Moordfamilie', in 2015 en 2016, gevolgd door de thrillers 'beklemd' en 'Berouw" en ik won de juryprijs voor het verhaal 'Soldaat Sanne'."

Sociale media helpt
Corinne Vlaminckx raakt bekend en werd in 2015 op Hebban.nl populairste Nederlandse thrillerschrijfster naast Esther Verhoef en Loes den Hollander. Ze maakt het de lezers ook wel gemakkelijk. Zeer spannende thrillers met duistere familiegeheimen meest afspelend in Den Bosch, Vlijmen en verdere omgeving. Adembenemende, drama's met veel diepgang en spiritualiteit en helder beschreven karakters wat blijk geeft van haar groot inlevingsvermogen. Corinne Vlaminckx: "Ja, Ik doe snel indrukken op bijvoorbeeld via de sociale media en door mensen te bevragen, of laat anderen geschreven stukken beoordelen. Verder intrigeren mij de boeken van Stieg Larsson, Stephen King, Virginia Andrews en nu natuurlijk het boek van Holleeder."

Nieuw werk
Al deze indrukken vertaalt Corinne in haar schrijven. Met haar filosofische inslag over leven en dood, liefde en haat, laat zij de bij haar opkomende personages hun verhaal vertellen, gaat zitten en het vloeit vanzelf uit de pen. En, sterker nog, is vaak zelf ook benieuwd hoe het gaat aflopen? Stilzitten? No way. Een nieuw hoofdstuk zit al in haar hoofd. Corinne heeft zich onlangs aangesloten bij het Boxtels schrijverscollectief, waar uitbroedende verhalen haar de juiste impulsen zullen geven voor een spannend vervolg. Wij kunnen niet wachten.

Meer informatie staat op www.corinnevlaminckx.nl.

Meer berichten