Kai Bodewitz speelt donderdag 9 mei zijn voorstelling 'Doe ff gewoon' in Theater de Speeldoos. De opbrengst  gaat naar Dream4Kids, dat dromen laat uitkomen van getraumatiseerde kinderen.
Kai Bodewitz speelt donderdag 9 mei zijn voorstelling 'Doe ff gewoon' in Theater de Speeldoos. De opbrengst gaat naar Dream4Kids, dat dromen laat uitkomen van getraumatiseerde kinderen. (Foto: )

Jonge cabaretier in Vught op de planken voor Dream4Kids

VUGHT - De jonge cabaretier Kai Bodewitz (18) speelt donderdag 9 mei in Theater de Speeldoos een voorstelling voor Dream4Kids. Hij hoopt op deze manier de stichting te kunnen helpen om de dromen van getraumatiseerde kinderen waar te maken.

Door Lisette Broess-Croonen

"Een goede vriend van me moet voor een schoolproject geld ophalen voor een goed doel. Hij wilde geen koekjes gaan verkopen voor een paar cent, maar echt een bijdrage leveren. Dus zei hij tegen mij dat ik een benefietvoorstelling ging spelen. We zijn uitgekomen bij Theater de Speeldoos. Samen met dit theater zijn we op zoek gegaan naar een goed doel uit de buurt. Dream4Kids sprak me het meeste aan. Ik ben zelf eigenlijk ook nog een kind met dromen, ook al heb ik dan zelf geen trauma. Alles wat overblijft na betaling van de zaal en de techniek gaat direct naar het goede doel. Dat is zeker meer dan de helft per kaartje."

Liefde en onzekerheid
De one man show die Kai speelt is zijn debuutvoorstelling 'Doe ff gewoon'. "In deze voorstelling treedt het publiek eigenlijk binnen in mijn hoofd. Wat is nu gewoon? Doe ff gewoon op mijn manier, ook al is het misschien niet de goede. Het gaat onder andere over liefde en mijn onzekerheid. Er zitten meerdere liedjes in, want een goede cabaretshow heeft ook muziek. Ik speel hierbij zelf op piano en gitaar en de liedjes variëren van leuke meezingers tot een emotioneel nummer. Tijdens de voorstelling wordt ik extra begeleid door gitarist Jeroen van Delden."

Cabaret met muziek
|Kai ontdekte zelf al op jonge leeftijd het theater. "Toen ik ongeveer zes was, nam mijn moeder me mee naar Circus Fiasco. Dat heeft me enorm geïnspireerd en ik ben me al snel gaan verdiepen in cabaret. Ik wil hier echt heel erg graag mijn werk van maken. Maar het cabaretwereldje is klein en het is moeilijk om naamsbekendheid te krijgen. Gelukkig heb ik een aantal mensen om me heen verzameld die me goed helpen, waaronder mijn regisseur Edwin van Lieshout. Onlangs deed ik mee aan de Kunstbende van Noord-Brabant en werd ik derde bij theater. Ik speel cabaret met muziek, dat is best uniek voor iemand van mijn leeftijd. Muziek is voor mij echter een must in cabaret. Later wil ik graag een voorstelling gaan maken die nóg persoonlijker is en waarin ik nog dieper op mezelf inga. Ik maak al best veel mee en ik zie ook veel. Ik probeer mijn rugzak zo snel mogelijk te vullen om te kunnen gebruiken in mijn optredens."

Opbrengst voor Dream4Kids
'Doe ff gewoon' is te zien op donderdag 9 mei in Theater de Speeldoos in Vught. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 10 euro en kunnen besteld worden via www.theaterdespeeldoos.nl. De opbrengst gaat naar het goede doel Dream4Kids uit Rosmalen.

Meer berichten