Iedere woensdagochtend komen Vughtse zestigplussers naar de velden van Zwaluw VFC om daar mee te doen aan Walking Football.
Iedere woensdagochtend komen Vughtse zestigplussers naar de velden van Zwaluw VFC om daar mee te doen aan Walking Football. (Foto: )

Walking Football voor 60-plussers, bewegen en gezelligheid

VUGHT - Vughtse zestigplussers die graag een potje willen voetballen zonder de longen uit hun lijf te rennen, kunnen iedere woensdagochtend terecht op de velden van Zwaluw VFC. Daar heeft Move Vught het Walking Football geïntroduceerd.

Door Lisette Broess-Croonen

Het Walking Football is een initiatief van Lars en Indy, twee stagiaires van Move Vught die de opleiding 'sport en bewegen' aan het Koning Willem I College volgen. "Toen we iets moesten bedenken voor een pilotproject kwamen we al vrij snel op Walking Football uit. Deze sport is nog niet zo bekend, maar groeit wel. De pilot bestond eerst uit drie ochtenden, maar is nu verlengd tot de zomervakantie. Waarschijnlijk gaan we ook na de zomer door."

Beweging en gezelligheid
"Move Vught wil iedereen stimuleren om te gaan sporten, jong en oud. Walking Football is een mooie combinatie van bewegen en gezelligheid. In het begin ging het wat stroef, maar nu hebben we al zeven enthousiaste deelnemers. Na een kopje koffie gaan we een uur lang sporten. We beginnen met een warming-up om de spieren goed los te maken en daarna zijn er wat spelfragmenten met de bal. Aan het einde is er nog een partijtje. Maar vooral het sociale na afloop van het sporten maakt het erg leuk. In de kantine is het echt gezellig met al die verhalen tijdens de koffie. Wij vinden het echt ontzettend leuk om te doen."

Niet rennen
De deelnemers zijn ook enthousiast. "Ik voel me weer net een kind van twaalf dat op een pleintje staat te voetballen" zegt Wil. "Het is heerlijk om te doen. En erg gezellig, vooral in de kantine voor en na de training." Conditie opbouwen en de saamhorigheid zijn voor de mannen de belangrijkste redenen om mee te doen aan het Walking Football. "De volgende dag heb ik echt spierpijn." aldus een van de andere deelnemers. "Het is goed om fit te blijven. Het moeilijkste is het om niet te gaan rennen, want dat mag niet. Maar je wilt toch als eerste bij de bal zijn en dan ga je bijna automatisch rennen. Maar we amuseren ons best."

Meedoen
Iedere zestigplusser uit Vught is welkom om een keer mee te doen aan deze laagdrempelige sport. Het maakt daarbij helemaal niet uit of diegene voetbalervaring heeft. Tot aan de zomervakantie is deelname in ieder geval gratis. Iedere woensdagochtend is de training van half elf tot half twaalf, maar de kantine is al open om half tien. Voor meer informatie is er de website www.movevught.nl of kan men bellen met 06-11435177.

Meer berichten