Harold, Franca en Michel beheren de Facebookpagina Hoezo Alleen en brengen alleenstaande mensen samen. Foto: Wendy van Lijssel
Harold, Franca en Michel beheren de Facebookpagina Hoezo Alleen en brengen alleenstaande mensen samen. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Nulandse zet Facebook in tegen eenzaamheid; 'Niet meer alleen op de bank zitten'

NULAND - Alleen is maar alleen en maakt het leven er (vaak) niet gezelliger op. Vooral in de weekenden. Daar kwam Franca van der Steen uit Nuland al snel achter nadat haar relatie eindigde. Ze ging niet bij de pakken neerzitten, maar richtte 'Hoezo Alleen' op. Een besloten Facebookpagina gericht op alleenstaande mannen en vrouwen waarbij de doelstelling is om elkaar te ontmoeten en leuke dingen te ondernemen. "We zijn géén datingsite", laat Franca echter resoluut weten.

Door Wendy van Lijssel

De hele week werken en in het weekend alleen op de bank omdat ze niet alleen op stap durfde en ze uit de 'setjeswereld' kwam waarbij vrienden doorgaans hun eigen activiteiten hadden. Dat haar situatie niet uniek was (en is) ontdekte Franca van der Steen. Ze hoorde zo links en recht in haar omgeving van zowel mannen als vrouwen in eenzelfde situatie dat die het lastig vonden om hun weekenden alleen in te vullen.

Spelletjes of bos
Dat bracht haar ertoe om in 2016 een besloten Facebookpagina op te richten speciaal voor deze doelgroep. "Mijn doelstelling was en is om mensen bij elkaar te brengen. Om elkaar te ontmoeten, activiteiten te organiseren en uitstapjes met elkaar te maken. Ik organiseer en bedenk zaken, maar ook leden kunnen een oproep plaatsen als ze ergens naartoe willen en iemand zoeken die met hen meegaat of als ze een activiteit willen organiseren. Dat hoeft niet altijd klauwen met geld te kosten. Dat kan ook een spelletjesavond thuis zijn of een wandeling door het bos", vertelt ze opgewekt.

'Geen datingsite'
Om te beginnen nodigde ze zelf mensen uit om toe te treden en sloeg links en rechts op de tamtam. Dat resulteerde erin dat Harold van Nuland uit Berlicum zich al snel aansloot. Ook hij was maar alleen. Genoemde en Franca hadden direct een klik. Niet als in een relatie, maar puur vriendschappelijk. Iets wat ook belangrijk is te vermelden want: "We hebben géén datingsite", aldus Franca resoluut.

Borrelmiddag
Ze voegt toe: "Natuurlijk kan het zo zijn dat mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen en er relaties ontstaan, maar dat is niet waar we op uit zijn." Met 'we' bedoelt ze Harold en intussen ook Michel Steenbergen uit Berlicum. Ook hij was maar alleen en sloot zich aan. De heren beheren samen met Franca, de facebookpagina. "Wij richten ons op het gebied Oss, Den Bosch, Uden en omgeving. Er zijn intussen 380 mensen aangesloten. Wij organiseren en bedenken activiteiten en dat doen ook onze leden. De activiteiten variëren van een pub quiz, een dans- en spelletjesavond tot een barbecue en meer. Elke tweede zondag van de maand organiseren we een borrelmiddag vanaf 14.00 uur bij café d'n Buurman aan de Hoogstraat in Berlicum. De uitbater ontvangt ons altijd gastvrij. We drinken iets en kletsen gezellig bij", vertellen Franca, Harold en Michel.

In verband met Moederdag is laatstgenoemde een week opgeschoven naar zondag 19 mei. Het drietal nodigt alleenstaande uit: "Laat je schroom varen, zoek de gezelligheid en maak kennis met ons."

Meer berichten