Wie kan er het beste apenkooien? Basisschooljeugd kan het bij IAG komen bewijzen. Foto: Channah Rombouts
Wie kan er het beste apenkooien? Basisschooljeugd kan het bij IAG komen bewijzen. Foto: Channah Rombouts (Foto: Channah Rombouts)

Gymnastiek, dans en apenkooi bij IAG; win vrijkaarten

DEN BOSCH - Sportkwartier Maaspoort bruist van de activiteiten van Hemelvaartsdag donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni: het International Ascension Gymnastics IAG komt eraan. Een sportfestival, met vier dagen gymnastische sporten, dans en urban sports. Met internationale wedstrijden van het hoogste niveau, waar bezoekers zelf ook in de ringen kunnen hangen, een workshop volgen of genieten van bandjes en optredens op het Open Podium. Turnfans doen mee met een van de sportkampen, trainers vergroten hun kennis op het coachcongres en buurtgenoten ontmoeten elkaar op Tonnys terras.

Het programma omvat onder andere workshops freerunning, trampolinespringen, voetballen, twirlen, röhnrad en dansen. Voor kinderen met een verstandelijke beperking is er op zondag de G-sport Doe-dag. En coaches en bestuurders kunnen hun kennis uitbreiden en netwerken op het coachcongres. Wie geen dag wil missen kan kiezen voor de compleet verzorgde Kampen. Zowel met of zonder overnachting kan men gebruik maken van verschillende trainingsfaciliteiten en deelnemen aan alle bovenstaande workshops. Voor de ouderen is er de 'seniorenverwenochtend' en voor de kleinste kinderen de Nijntje beweegdag. Onderdeel van de Nijntje beweegdag is de kleurwedstrijd waarmee kinderen een prijsje kunnen winnen, de kleurplaat is op de website van het IAG2019 te vinden.

Apenkooikampioenschap
De spelzaal van Flik-Flak wordt donderdag 30 mei omgetoverd tot een jungle voor de Bossche apenkooikampioenschappen voor kinderen uit groep 3 tot en met 8. Wie in het Hemelvaartweekend zich graag actief bezig houdt met rennen, klimmen en klauteren, kan zich voor het kampioenschap opgeven via de website: www.iagsportevent.nl

Sport en spel
Met 'Sport & Spelkaart' kunnen kinderen op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni sportieve en stoere uitdagingen aangaan zoals rodeorijden, de twistladder op, stormbaanrace en wipe-out. De Sport & Spelkaart is bij de entree van Flik-Flak te koop voor 5 euro, de gehele opbrengst hiervan gaat naar het nacht van het kind. Op de nacht van 1 op 2 juni wordt er bij Flik-Flak in samenwerking met Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en KiKa de nacht van het kind gehouden tussen 22.00 en 07.00 uur. Dat is een nacht met activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het IAG en partners doen dit om aandacht te vragen voor alle kinderen in nood die elke nacht wakker liggen om dingen waarvan ze niet wakker horen te liggen, zoals armoede, oorlog, ziekte, gebrek aan liefde, gebrek aan onderwijs, geweld of omdat ze gewoon geen kind kunnen zijn.

Meer info over IAG staat op de website www.iagsportevent.nl

Lezeractie
Toegangskaarten voor het International Ascension Gymnastics zijn à 5 euro te koop bij de ingang. Stadsblad Den Bosch mag onder lezers tien keer twee vrijkaarten weggeven. Wie op twee vrijkaarten kans wil maken, kan een mail sturen met vermelding van naam, leeftijd en de reden waarom hij of zij de vrijkaarten wil winnen naar info@iagsportevent.nl. Winnaars krijgen bericht, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Deelname kan tot uiterlijk woensdag 15 mei.

Meer berichten