Dodenherdenking 2018.
Dodenherdenking 2018. (Foto: Henk van Esch)

Opdat we nooit vergeten; dodenherdenking in Den Bosch

DEN BOSCH - Ook de gemeente Den Bosch staat zaterdag 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In de Grote Kerk is vanaf 18.30 uur een herdenkingsdienst die in het teken staat van 75 jaar vrijheid en ook stilstaat bij de herdenkingsweek in oktober dit jaar. Ook wordt stilgestaan bij het leven van majoor-generaal Ross van de 53e Welsh Divisie die Den Bosch bevrijdde.

Rond 19.30 uur start vanuit de Grote Kerk de Stille Tocht naar de Casinotuin. Daar is bij het Verzetsmonument en het Joods Scholieren Monument rond 20.00 uur de officiële kranslegging. Om 20.45 uur start het jaarlijks herdenkingsconcert in het Jheronimus Bosch Art Center.

Ook in de kernen van de gemeente Den Bosch zijn herdenkingsmomenten. In Rosmalen houdt het Rodenborch College om 19.00 uur een herdenking in de Sint-Lambertuskerk met kranslegging bij het monument in de Schoolstraat en een Stille Tocht naar de Gedachteniskapel 'Vennehof'. In de Protestantse Kerk in Engelen begint om 19.30 uur de herdenkingsdienst met de kranslegging bij het oorlogsmonument in de Achterstraat. In Empel is om 19.30 uur een samenkomst bij de Empelsedijk, onder het viaduct bij de A2. Vandaar vertrekt een Stille Tocht naar het oorlogsmonument. In Nuland start de herdenkingsbijeenkomst in de parochiekerk om 18.30 uur. In Vinkel start de herdenking om 19.15 uur in de parochiekerk.

Meer berichten