Een stilleven van Bosboom. Onder andere dit kerkinterieur hoort bij de expositie 'Een goed bewaard geheim' die bij Museum Slager te zien is.
Een stilleven van Bosboom. Onder andere dit kerkinterieur hoort bij de expositie 'Een goed bewaard geheim' die bij Museum Slager te zien is.

Stillevens bij Slager, goed bewaard geheim

DEN BOSCH - Bij Museum Slager is tot en met zondag 28 juli ‘Een goed bewaard geheim; 30 jaar vrolijk verzameld; stil even’ te zien. De expo omvat een groot deel van de stillevens van het kunstverzamelechtpaar Frank en Gudule Willekens-Koloos.

“Onze schilderijenverzameling is het gevolg van een ontdekkingsreis in de kunstwereld", zegt het echtpaar. "Vanaf de verwerving van een bloemenschilderij van Jan-Hein Kever in 1989” Aanvankelijk ligt het accent in het verzamelen op werken uit de Larense en Haagse School. Daarna volgen bloemstillevens, na 2000 gevolgd door fruit-, vanitas-, keuken-, banket-tabak en bedriegertjes stillevens. Nu bezit het echtpaar een unieke, soms eigenzinnige collectie van meer dan honderd stillevens uit de periode van 1600 tot nu

Een aanzienlijk deel daarvan is nu te zien in Museum Slager aan de Choorstraat 8. Het museum is van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang kost 8,50 euro, 3,50 euro voor scholieren van 13 tot 18 jaar en kinderen tot 12 jaar gaan gratis naar binnen.

Meer berichten