De karaoketent bleek bij de editie van vorig jaar een schot in de roos. Wegens succes keert het meezingfestijn daarom terug naar Oranjekade Festival van dit jaar, op zaterdag 27 april.
De karaoketent bleek bij de editie van vorig jaar een schot in de roos. Wegens succes keert het meezingfestijn daarom terug naar Oranjekade Festival van dit jaar, op zaterdag 27 april. (Foto: )

De Tramkade viert Koningsdag met feest, muziek en creativiteit

DEN BOSCH - Ook de Tramkade in Den Bosch kleurt oranje op zaterdag 27 april Koningsdag met het festival 'Oranjekade'. Meer dan koningsdagfestival, als je het aan organisator Ivo Dierx vraagt.

"Oranjekade festival is een soort creatieve smeltkroes", zegt Dierx. "We hebben meerdere podia, muziek is immers de kern van ons festival. Daarnaast proberen we met creatieve activiteiten, zowel jongeren als ouderen uit te dagen en te verrassen. In het DNA van het Oranjekade festival zit creativiteit, dat moet er echt uitspatten en daar leent de Tramkade zich heel erg goed voor."

Muziek en randprogramma
Dat houdt in dat Oranjekade een plek wordt om inspiratie op te doen voor iedereen. Naast drie verschillende podia met house, techno, hiphop, r&b en rock-'n-roll vult de Tramkade zich met vol randprogrammering. De organisatie wil voor iedereen van Koningsdag een inspirerende reis door de Tramkade van Den Bosch maken. Oranjekade daagt dan ook graag haar publiek kuit om allerlei creatieve ideeën, kunstuitspattingen en hobby's te komen laten zien.

Creatieve markt
Oranjekade is meer dan een muziekfestival. Jaarlijks is er de creatieve markt, waar het publiek elk talent kan laten zien of een product kan verkopen. En niets is te gek; van eigen tasjes zeefdrukken, een graffitimaster class, je haren laten pimpen door creatieve kappers of je vinylcollectie aanvullen op de platenmarkt.

Podiumkust en karaoke
Ook workshops en masterclasses kunnen een plekje krijgen om van Koningsdag een leerzame dag te maken. Naast de creatieve markt is er ook een uitgebreid theaterprogramma in samenwerking met de Verkadefabriek. Voor én door liefhebbers van verschillende podiumkunsten met zowel lokale als nationale talenten.

Wil je eerst je zangtalent stiekem even peilen bij het publiek? Er is de hele dag een Karaoke Show aanwezig waarmee je samen met je vrienden mee kan zingen met tijdloze hits. Die viel vorig jaar ook goed in de smaak, getuige de foto bij dit artikel.

Oranjekade festival probeert een festival te zijn voor jong en oud. Kinderen tot 12 jaar hebben daarom gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Naast muziek en randprogrammering is er ook ruimte om te relaxen, een vorkje te prikken bij foodtrucks en is er een Kids Area.

Meer berichten