Deze collage geeft een beeld van de activiteiten die Bewegingscentrum 50plus aanbiedt. Als er voldoende animo is, komt daar binnenkort jeu de boules, tafeltennis en fitness bij.
Deze collage geeft een beeld van de activiteiten die Bewegingscentrum 50plus aanbiedt. Als er voldoende animo is, komt daar binnenkort jeu de boules, tafeltennis en fitness bij. (Foto: )

Bewegingscentrum 50plus; zelfstandig met vers aanbod

DEN BOSCH - Met ingang van dit jaar heeft Bewegingscentrum 50plus zich losgemaakt van sportcluster 'S-PORT van de gemeente Den Bosch om als zelfstandige vereniging verder te gaan. Die vernieuwing laat het Bewegingscentrum gepaard gaan met een uitbreiding van het aanbod aan sporten en activiteiten.

Zo voegt Bewegingscentrum 50plus jeu de boules, tafeltennis en fitness toe aan het aanbod, dat nu uit vijftien sporten en spellen bestaat. Als er voldoende animo voor deze toevoegingen bestaat, wil de vereniging er binnenkort mee starten. Ook wil het Bewegingscentrum meer activiteiten naar de avond verplaatsen, waar die nu vooral nog overdag zijn.

Bewegingscentrum 50plus houdt zich sinds 1995 bezig met haar hoofddoel: het laten bewegen van ouderen, door ouderen. In eerste instantie vanaf 55 jaar, later bijgesteld naar 50 jaar. De vereniging telt momenteel zo'n 375 leden en wordt door een groep vrijwilligers bestuurd. Naast bewegen en sporten vervult het Bewegingscentrum ook de sociale factor, iets dat met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen steeds belangrijker geworden is. Met sport en beweging worden ouderen 'achter de voordeur' vandaan gehaald.

www.50plusbeweegt.nl

Meer berichten