Willem de Leeuw (links) en Pepijn Muller op het binnenplein van Fort Isabella, dat in het paasweekend zich vult met de eerste Fort Isabella Fair.
Willem de Leeuw (links) en Pepijn Muller op het binnenplein van Fort Isabella, dat in het paasweekend zich vult met de eerste Fort Isabella Fair. (Foto: )

Veel te beleven bij Fort Isabella Fair

DEN BOSCH - Straks onder een lentezonnetje, in de rustieke bosrijke omgeving van het historische Fort Isabella waan je je in zuidelijker sferen. Een moment om te onthaasten, je te ontdoen van dagelijkse beslommeringen. Met Pasen 21 en 22 april houden Willem de Leeuw van Lion Event Support en Pepijn Muller van Mariapaviljoen op deze unieke locatie de 1e Fort Isabella Fair, een bijzondere markt met vele activiteiten.

Door Ad Pijnenburg

Willem de Leeuw: "Fort Isabella Fair is een nieuwe bijzondere soort markt met aandacht en inhoud, dus waar wat valt te leren. Een nieuwe kramerij waar kennis en kunde wordt gedeeld. Je ontmoet ondernemers met een verhaal die met liefde over hun producten vertellen, interessante demonstraties maar ook met leuke attracties voor de kinderen.

Geschiedenis
Zij kunnen meedoen met het maken van cupcakes, het bakken van worstenbroodjes, het maken van zeefdrukken, hoofdkapsels kappen. Je neemt deel aan ambachtelijke workshops, maakt met een gids een rondwandeling over het fort en leert over de geschiedenis vanaf 1604. Wandel over het kazerneterrein en sta stil bij de militaire gebouwen of het rijksmonument van het regiment wielrijders of volg een lezing over de natuur in de omgeving.

School
Dat laatste roept herinneringen op aan de 50'er en 60'er jaren tijdens schoolvakanties: 'Wij gaan naar de Vughtse hei'. Stromen volk togen vanuit het Bossche de Vughterweg op, rechtsaf langs de toenmalige kiosk, over de spoorlijn naar beneden door de heide naar de Dommel. Uitgestalde handdoeken, tassen met gesmeerde boterhammen, beugelflessen met sissende gazeuse. Stiekem rond Fort Isabella sluipen om de bewapende soldaten bij het wachthuisje te bespioneren.

Design en lifestyle
De deelnemers aan de Fort Isabella Fair presenteren een zeer uitgebreid assortiment van buitenhaarden en vuurschalen voor de tuin, handgemaakte tuinmeubelen, trendy woonaccessoires, speciale bieren en wijnen uit de streek, Ashanti design, demonstratie boksen, sculpturen van hout en beton, gratis stempels snijden in het 'inktatelier', een bier sommelier enz. en als tussendoortjes een kop koffie, de pannenkoek of burger.

Geweldig dat de Isabella Kazerne tot nu toe behouden is gebleven. Om nu je herinneringen te herbeleven is de Isabella Fair een uitstekende gelegenheid, genoeg te beleven dus, een plek om met de kinderen een ontspannend dagje mee te maken.

Ervaren
Inclusief organisatie nemen zo'n veertig mensen nemen deel aan de fair. De organisatie is ervaren in het ondersteunen van grootschalige publieksevenementen en beveiliging. Pepijn Muller: "Ontmoeten en genieten ook op culinair gebied met professionele medewerkers die ook verantwoordelijk waren voor het succes van Theaterfestival Boulevard en Festival Circolo.

Fort Isabella Fair op is op eerste paasdag 21 en tweede paasdag 22 april van 11.00 tot 18.00 uur geopend op de Reutsedijk 7 in Vught. De toegang kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar gaan gratis het terrein op.

Meer berichten