Cover van 'De stem van Lena' het debuutroman van Ria Smit.
Cover van 'De stem van Lena' het debuutroman van Ria Smit. (Foto: )

Bossche debuteert met roman 'De stem van Lena'

DEN BOSCH - De Bossche Ria Smit presenteert zaterdag 18 mei haar debuutroman 'De stem van Lena' bij cultureel centrum de Biechten. Smit, in haar werkzame leven verzorgende in verpleeghuizen en thuiszorg, kwam via een andere creatieve hobby met het schrijven in aanraking.

Naast het werken als verplegende was Smit (1952) actief in het amateurtoneel. Die hobby bracht de Bossche debuutauteur bij het schrijven van een streekroman. Het eerste boek van haar hand 'De stem van Lena' speelt zich af in het tuindersleven in Noord-Holland begin twintigste eeuw en gaat over Lena. Een dienstmeisje in 1900, in Noord-Holland. Ze trouwt en komt in een dorpje terecht in het Rijk der duizend Eilanden, waar ze niemand kent. De kerk bepaalt de regels en het leven bestaat uit hard werken, armoede en elk jaar een kind. "Ik volg Lena de eerste 15 jaar van haar huwelijk. Het verhaal is gebaseerd op een zoektocht naar de oma die ik niet gekend heb", vertelt Smit over het boek. 

'De stem van Lena' is een verhaal geworden over eigen keuzes maken binnen de beperkingen van de kerk, huwelijk en gezin. Het boek wordt zaterdag 18 mei tussen 14.00 en 16.00 uur gepresenteerd om de Rembrandtzaal van cultureel centrum De Biechten. De toegang is gratis, aanmelden kan via masmit52@gmail.com.

Meer berichten