Wethouder Huib van Olden en Yvonne Moerman van Kring Vrienden, met boven de brievenbus de plaquette. Daarmee uit Kring Vrienden haar waardering voor de renovatie.
Wethouder Huib van Olden en Yvonne Moerman van Kring Vrienden, met boven de brievenbus de plaquette. Daarmee uit Kring Vrienden haar waardering voor de renovatie. (Foto: Henk van Esch Fotografie)

Uitreiking plaquette Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch

DEN BOSCH - Op beide gevels van het monumentale pand Pompen & Verlouw aan de Vughterstraat prijkt sinds donderdag 28 maart een plaquette, waarmee Kring Vrienden 's-Hertogenbosch haar waardering uit voor de manier waarop het gebouw afgelopen jaar gerenoveerd is. Wethouder Huib van Olden onthulde de plaquettes.

Jaarlijks reikt de Kring Vrienden een plaquette uit aan initiatienemers van een pand dat stijlvol is gerenoveerd met oog en respect voor authenticiteit zodat de herinnering aan het pand voor de Bosschenaren blijft. Uit een aanbod van veertien genomineerden kwam na rijp beraad het pand van Pompen & Verlouw met zijn gebruikers naar voren. Bij dat beraad werd gelet op duurzaamheid, creativiteit en behoud van het historische karakter van de oude Ford-garage uit 1930.

Het pand wordt nu gebruikt door een viertal jonge energieke ondernemers te weten; Lotte Landsheer met Cor Unum, Andriette Dobbelsteen met DRT Vloeren / Gietvloeren, Marco van Rosmalen met Mister Design en Jean-Paul Termaat en Monique Hew met Restaurant Pompen en Verlouw. Richting hen spreekt Kring Vrienden haar waardering uit voor de manier waarop zij zijn omgegaan met de indeling van het gebouw om hun dromen waar te maken en hun commerciële activiteiten tot bloei te laten komen.

Meer berichten