Projectkoor Brabant.
Projectkoor Brabant. (Foto: Photographer: Alexander Wiersma)

Matthäus Passion in Vught

VUGHT - Projectkoor Brabant voert zaterdag 13 april onder leiding van dirigent Lex Wiersma voor het vijfde jaar op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de Lambertuskerk in Vught. De uitvoering begint om 19.30 uur, de kerk gaat open om 19.00 uur.

Met een kleine bezetting van koor en orkest wordt geheel in de sfeer van de Lambertuskerk een intieme uitvoering neergezet, sober maar hoog dramatisch, waardoor de beleving optimaal is. De bedoeling is dat luisteraars zo het gevoel krijgen zelf onderdeel van het passieverhaal te zijn.

Als solisten zijn Marketa Palova (sopraan), Catherine Hawkins (sopraan), Anita Dür (alt), Harald Quaaden (Evangelist), Erik Bomers (tenor), Karel Barten (Christus) en Igor Bogaerts (bas) aangetrokken. De muzikale begeleiding is in handen van instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Kaarten voor deze uitvoering van de Matthäus Passion kosten 32,50 euro, inclusief programmaboekje.

De kaartverkoop van de Matthäus Passion verloopt via de webwinkel van Projectkoor Brabant op projectkoorbrabant.myonline.store. Als er nog kaarten over zijn, worden die voor aanvang in de kerk verkocht. Meer informatie over Projectkoor Brabant staat op hun website.

Meer berichten