dav
dav

Wie maakt het beste amateurkunstwerk?

DEN BOSCH - Babel is op zoek naar dé amateurkunstenaar uit Den Bosch en omgeving die Het Beste Amateurkunstwerk heeft gemaakt. Anders dan vorig jaar, is er dit jaar gekozen om een thema te koppelen aan de zoektocht naar Het Beste Amateurkunstwerk.

Dit heeft alles te maken met de samenwerking die Babel aangaat met Bosch Parade. De 'botenparade' eert aankomende editie Jeroen Bosch met een beeldend verhaal met universele fabel over de altijd doorgaande vernieuwing. Bosch was de allereerste genreschilder die het gewone volk een volwaardige plaats gaf in zijn schilderijen en was daarmee zijn tijd ver vooruit. De wedstrijd Het Beste Amateurkunstwerk haakt hier op in met het thema: (in) beweging.

Amateurkunstenaars kunnen maximaal drie eigen kunstwerken binnen het thema (in) beweging selecteren en voor maandag 20 mei een mail sturen naar info@cultuurbosch.nl met NAW-gegevens en foto's van de betreffende werken. Babel selecteert per deelnemer één kunstwerk voor deelname die wordt opgenomen in een overzichtsexpositie.

Zodra de overzichtsexpositie bij Babel aan Hinthamerstraat 74 is ingericht, komt een jury bijeen om de werken te bewonderen en om de winnaars te kiezen. Op maandag 3 juni wordt de overzichtsexpositie geopend, de uitslag bekendgemaakt en de prijzen voor de eerste, tweede en derde plaats uitgereikt. Zij ontvangen een tegoedbon van sponsor De Kwast. De winnaar van de eerste prijs wint daarnaast de titel, een cursus én een solo-expositie bij Babel

Meer berichten