Den Bosch staat op tegen kanker met live tv-show vanaf de Parade

DEN BOSCH - Vanaf de Parade wordt woensdagavond 15 mei van 20.30 tot 22.00 uur de live tv-show 'Nederland staat op tegen kanker' uitgezonden op NPO 1. De show wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Bekende artiesten treden in de Bossche binnenstad op en honderden mensen vormen een menselijk lint waarin ze opstaan vóór een dierbare en tégen kanker.

Het lint van indrukwekkende verhalen staat symbool voor verbinding, doorzettingsvermogen en hoop. De deelnemers zijn mensen die alleen of als team opstaan voor iemand die geraakt is door kanker. In hun hand houden zij een foto van hun dierbare vast. Zij vragen hun omgeving om ook op te staan door ze te sponsoren. Het geld dat ze daarmee ophalen gaat naar KWF Kankerbestrijding en wordt gebruikt voor doorbraken in kankeronderzoek.

Naast diverse optredens zullen er ook BN'ers ook op een andere manier van zich laten horen. Zo worden bijvoorbeeld drie bekende Nederlanders op het plein omgetoverd tot standbeeld van Antoni van Leeuwenhoek, Koningin Wilhelmina en Neil Armstrong. Verder zijn er onderzoekers en patiënten die hun soms heftige, maar altijd inspirerende verhalen delen.

Wie mee wil doen en zich bij het lint ver halen wil aansluiten, kan zich aanmelden bij het actieplatform via de website acties.kwf.nl/opstaan.

Meer berichten