Met de gala-avond is een flink bedrag verzameld voor projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis die , bijdragen aan het welzijn van patiënten.
Met de gala-avond is een flink bedrag verzameld voor projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis die , bijdragen aan het welzijn van patiënten. (Foto: )

Lustrumgala Stichting Vrienden JBZ brengt ruim 250.000 euro op

DEN BOSCH - De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis bestaat dit jaar 10 jaar en vierde dat vrijdag 22 maart met een fondsenwervend gala. Op die avond is een totaalbedrag van 252.150 euro opgehaald. Dat geld wordt besteed aan projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, die het welzijn van patiënten en hun naasten vergroten, en aan ontwikkelingen die bijdragen aan het gezondheidswelzijn van de mensen in Den Bosch en omgeving.

Aan deze avond, die gehouden werd in DePetrus in Vught werkten verschillende artiesten mee, zoals Edsilia Rombley, Antje Monteiro en DJ Erik de Gast. Daarnaast waren er ook optredens van sopraan Isabella Scholten en Jazz band Cats Collective.

Veiling
De traditionele veiling van het gala werd geleid door Huub van Mackelenbergh. Aanwezigen konden onder andere bieden op een drietal ziekenhuis projecten, zoals hoofdhuidkoelers voor oncologische patiënten, ondersteunen van het wetenschappelijk onderzoek naar 'Prehabilitatie bij darmkanker' en het klapstuk 'Jouw eigen kamer in het JBZ'. Met dat laatste project kunnen kinderen thuis op de computer hun favoriete beelden uploaden, die worden gekoppeld aan het patiëntnummer. Als een kind de behandelkamer in het ziekenhuis binnenstapt worden de beelden als een schilderij op de muur geprojecteerd.

Kids Rally
Daarnaast werd er een groot aantal exclusieve veilingitems beschikbaar gesteld. Zo werd er een thuisdiner voor acht personen aangeboden door Noble-Edwin Kats en een 'feel good afternoon' inclusief gratis shoppen door 'Het Haaratelier' Mari van de Ven, Manon Meijers en ALIX The Label. Ook stelde Schaap en Citroen een rosé gouden diamanten armband beschikbaar en waren er entree tickets voor Kids Rally Brabant, waarmee drie zieke kinderen en hun ouders een onvergetelijke dag wordt aangeboden door Van den Udenhout & Kids Rally Brabant.

Onder de indruk
De voorzitter van de Stichting Vrienden JBZ, Jan Karel van der Staay, stelt enorm onder de indruk te zijn van de ruimhartigheid van de gasten op het Gala. ''Met de opbrengst van deze avond kunnen weer veel fantastische projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gerealiseerd worden! Daarnaast is het prachtig om een grote betrokkenheid te zien en verschillende groepen en mensen in Den Bosch en omgeving te verbinden met de stichting en het ziekenhuis. Samen met mijn collega's van het organiserend comité, Claudia Bruins, Kurt Verhees en Rodger Broere, kijken we zeer tevreden terug op een geslaagde avond''.

Meer berichten