Het opfleuren van de graansilo's was een idee van Kings of Colors en een gigantisch voorbeeld van 'street art'. Foto: Marcel Kouwenberg
Het opfleuren van de graansilo's was een idee van Kings of Colors en een gigantisch voorbeeld van 'street art'. Foto: Marcel Kouwenberg (Foto: Marcel Kouwenberg)

Mega-terras op de Binnendieze bij vijfde editie Kings of Colors festival

DEN BOSCH - De Urban Art beweging Kings of Colors pakt bij de lustrum editie van het festival op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni op de Tramkade uit met een mega-terras op de Binnendieze. In samenwerking met de Koninklijke Landmacht wordt een ponton van 80 bij 20 meter op het water geïnstalleerd. Van daaruit kunnen bezoekers internationale artiesten aan het werk zien die de silo's op het terrein verder gaan verfraaien.

De zeven silo's zijn al eerder op initiatief van Kings of Colors van Street Art voorzien en uitgegroeid tot ware eyecatchers voor de stad. Tijdens het komende festival gaan in ieder geval twee internationale Street Artists op de silo's aan de slag: Judith de Leeuw en Eelco van den Berg. "Het gaat om twee bijzondere kunstenaars van wie het werk onder meer in New York, Parijs, Kuala Lumpur en Nashville te zien is geweest", legt artistiek leider Patrick de Kaste van Kings of Colors uit. "Zij zijn toppers in de wereld van de Urban Art en zullen echt iets toevoegen aan de kwaliteit en kracht die de silo's nu al uitstralen".

Streefest met 'street's best'
De Kaste belooft voor de komende editie nog meer internationaal talent. Zakelijk leider Jan-Henk van Ieperen stelt dat de lat hoog ligt: "Het ons vijfde festival. We willen met deze lustrumeditie echt een spectaculair festival neerzetten. Daarbij gaan we voor (inter)nationale artistieke kwaliteit en lokale en regionale verbondenheid. Wij zoeken steeds de samenwerking met talent in de samenleving". De lustrumeditie moet een festival worden dat laagdrempelig en toegankelijk is en tegelijkertijd trends en ontwikkelingen in beeld brengt: 'The Streetfest with the Street's Best'.

Mega-terras
Kings of Colors is het podium voor Urban Art in de regio. Eerder werkte de beweging samen met bijvoorbeeld Sportiom voor het Kids of Colors podium en met Het Noordbrabants Museum voor de tentoonstelling De Jaren '80. Kort geleden werd bekend dat Kings of Colors voor wat betreft de organisatie van het festival gaat samenwerken met het Evenementenbureau van het Koning Willem I College. Nu is er dus ook de samenwerking met de Koninklijke Land- macht Pioniers en Pontonniersschool voor de aanleg van het mega-terras tijdens het festival op vrijdag 14, zaterdag 15 en zaterdag 16 juni dit jaar.

Meer informatie over het urbanfestival Kings of Colors op de Tramkade staat op de website van Kings of Colors.

Meer berichten