Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht neemt haar grote LED-scherm vaker mee naar optredens, voor visueel spektakel. Naast muziek klinken er ook verhalen van de luchtmachtmilitairen. Foto: Paul Tolenaar
Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht neemt haar grote LED-scherm vaker mee naar optredens, voor visueel spektakel. Naast muziek klinken er ook verhalen van de luchtmachtmilitairen. Foto: Paul Tolenaar (Foto: Paul Tolenaar)

Luchtmacht speelt voor Kamp Vught

VUGHT - Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht houdt zaterdag 23 maart een concert in de Martinihal in Vught in het kader van de vrijwilligersactie 'Samen herdenken, meer ruimte schenken'. De solisten tijdens dit concert zijn Jeroen van den Berg en Maria Fernandez. In 2012 gaf het Orkest al een benefietconcert voor de renovatie van barak 1B, dat in 2013 na restauratie werd geopend als dependance van het hoofdgebouw.

Het orkest bestaat uit vakmusici die stuk voor stuk behoren tot de top binnen hun discipline, onder leiding van dirigent Lute Hoekstra. Met als resultaat soulvolle, symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat. "Stap in en reis met ons mee naar Amerika, Scandinavië, de Caraïben, Afrika, en het Midden Oosten", zegt het orkest over zichzelf. "Het orkest zal dat doen met uitgekiende en hedendaagse arrangementen, solisten uit ons eigen orkest en zangsolisten." Behalve muziek maken, vertellen de luchtmachtmilitairen over hun ervaringen tijdens hun oefeningen en uitzendingen. Samen met een compleet nieuw podium zorgen de lichtshow en beelden op de drie bij zes meter grote led-wall voor visueel spektakel. "Dit alles maakt het programma 'Missions' tot een onvergetelijke muzikale reis die de toeschouwer even meeneemt in onze wereld. De wereld van de luchtmacht. Waar kameraadschap niet voor even is, maar voor het leven. Wij helpen waar wij kunnen en soms is de 'sound of freedom' daarbij al genoeg."

Benefietconcert
Het concert is een initiatief van vrijwilligers die de vernieuwing van Nationaal Monument Kamp Vught steunen door activiteiten te organiseren onder de noemer 'Samen herdenken, meer ruimte schenken'. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vernieuwing van het museum. Naar verwachting in november wordt het herinneringscentrum heropend met een geheel nieuwe vaste expositie over Kamp Vught en een nieuw gebouw voor ontvangst van schoolgroepen. De aannemer is eind januari begonnen aan fase 1: de nieuwbouw van 300 vierkante meter aan de achterzijde van het museum.

Wie bij het concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht wil bijwonen, kan kaarten à 15 euro reserveren via de website van Kamp Vught, bij de VVV in Den Bosch, Kring Vrienden 's-Hertogenbosch en de vestigingen van Bruna aan de Marktveldpassage en het Moleneindplein. Het concert begint zaterdag 23 maart om 20.00 uur in de Martinihal.

www.nmkampvught.nl

Meer berichten