Van links naar rechts Nicole Donger, Nol Verbeek, burgemeester Roderick van de Mortel, Toos van der Valk, Aimee Romme van 'Met je hart' en Marianne Bax. Foto: Henk van Esch
Van links naar rechts Nicole Donger, Nol Verbeek, burgemeester Roderick van de Mortel, Toos van der Valk, Aimee Romme van 'Met je hart' en Marianne Bax. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch Fotografie )

Den Bosch en Vught aten met het hart

DEN BOSCH/VUGHT - Door bij het afrekenen van de maaltijd in een restaurant 1 euro extra te betalen, is bij de jaarlijkse restaurantcampagne 'EET met je hart' 17.109,31 euro in Den Bosch en Vught opgehaald. Ambassadeurs burgemeester Roderick van de Mortel en Toos van der Valk overhandigden onlangs de cheque.

De campagne is een idee van 'Met je hart', een stichting die landelijk actief om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Dat doet de stichting onder andere met de restaurantcampagne, waarbij aan gasten in november en december een vrijwillige donatie van 1 euro per tafelrekening gevraagd word. Met dat geld worden activiteiten op touw gezet, waarbij ouderen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten om zo minder eenzaam te zijn. In 2018 waren er 181 van dit soort ontmoetingen, voor ruim vierhonderd ouderen uit Den Bosch en Vught.

Samenwerking zoeken
"Eenzaamheid onder ouderen is een steeds groter wordend samenlevingsvraagstuk", zegt teamcoördinator Aimée Romme van Met je hart. "Daarom moeten wij goed kijken hoe wij de financiële middelen die wij voor 2019 tot onze beschikking hebben, het beste kunnen inzetten. We blijven structureel ontmoetingen organiseren en zoeken nog meer samenwerking met het bedrijfsleven en lokale organisaties. Want kwetsbare ouderen verbinden en eenzaamheid verzachten, dat is en blijft onze missie", aldus Romme.

Meer berichten