Nout Folkersma (9) is de jonge succeszwemmer van De Dommelbaarzen. Hij nam vier gouden en een bronzen medaille terug naar Vught.
Nout Folkersma (9) is de jonge succeszwemmer van De Dommelbaarzen. Hij nam vier gouden en een bronzen medaille terug naar Vught. (Foto: )

Vier keer goud voor zwemmer Nout (10)

VUGHT - De 10-jarige waterrat Nout Folkersma van Vughtse zwemvereniging De Dommelbaarzen heeft vier gouden medailles bijeen gezwommen op de jaangangwedstrijd korte baan in Leiden. Op het zwemtoernooi op zaterdag 9 en zondag 10 maart wist hij zijn pr's op vijf van de zes afstanden te verbeteren.

In het Leidse zwembad De Zijl verscheen naast Nout ook Isa Everaers (9) aan de start van het zwemtoernooi voor de achttien snelste zwemmers van 9 tot 12 jaar. Nout, bezig aan een topseizoen, mocht op alle zes afstanden starten. Op zaterdag zwom hij, bijgestaan door zijn trainer Henk van Zandbeek, als eerste de 100 meter rugslag, waarbij hij derde werd. Vervolgens won hij de 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag, de 100 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag. Bij één afstand, de 100 meter schoolslag, viel Nout net buiten het podium en werd hij vierde. Op vijf van de zes afstanden wist Dommelbaars Nout een persoonlijk record te zwemmen.

De 9-jarige Isa Everaers deed voor de eerste keer mee en kwam dit weekend in actie op de 100 meter schoolslag. Zij zwom met een persoonlijk record naar een nette vijftiende plaats. Aangezien ze als 22e geplaatst was, is ook dit een knappe prestatie van Isa.

Meer berichten