Drie van de deelnemers aan Maestro 073; Madeleine van Toorenburg, Patrick Kuis en Karin Rademaker. Foto: Peter Kasbergen
Drie van de deelnemers aan Maestro 073; Madeleine van Toorenburg, Patrick Kuis en Karin Rademaker. Foto: Peter Kasbergen (Foto: )

Bosschenaren op de bok; wie wordt dé Maestro 073?

DEN BOSCH - Maestro's Addy van den Krommenacker, Madeleine van Toorenburg, Sander van de Gevel, Karin Rademaker, Patrick Kuis en Mieke van den Akker-Lathouwers staan zondag 24 maart op de bok om te laten zien wie van hen de Orthense Harmonie en het koor Spirit Gospelpop het best onder controle heeft en de gouden baton' wint.

De afgelopen weken zijn zij gecoacht en hebben zij mogen repeteren met orkest en koor. Thuis zijn ze hard aan het oefenen voor de spiegel met de opnames. In korte tijd hebben zij zich de dirigeerkunst eigen moeten maken en hebben ze ervaren dat dit in de praktijk nog niet mee valt. Hoe dit tot uiting komt, valt allemaal te zien tijdens de uitvoering op zondag 24 maart om 14.30 uur in het Theater aan de Parade. Op een groot scherm worden de beelden getoond van de voorbereidingen van iedere Maestro en ook tijdens de uitvoering van de werken, iedere Maestro dirigeert er twee, komen de Maestro's goed in beeld.

Burgemeester valt uit
Maestro 073 is afgeleid van het populaire tv-programma 'Maestro' van Avrotros, waarvan al een aantal edities te zien is geweest op de NPO. In dat programma gaan bekende Nederlanders de uitdaging aangaan om een orkest te dirigeren. De Orthense Harmonie heeft dit concept in een Bosch jasje gegoten. De bekende Bosschenaren die benaderd zijn, hebben meteen hun medewerking toegezegd. Helaas moest Maestro burgemeester Jack Mikkers zijn voorbereidingen staken na zijn onfortuinlijke val, maar gelukkig heeft vervolgens couturier Addy van den Krommenacker zijn medewerking toegezegd.

Professionele jury
Bij Maestro 073 op zondag 24 maart is de presentatie in handen van Huub van Mackelenbergh en Anneke-Konings-Kros. De jury, bestaande uit Sjef Ipskamp, Steph Breukel en Wilma van der Schoot, velt haar professionele oordeel. In samenwerking met Gospel- en popkoor Spirit en zangeres Linda Pelders wordt het een geweldig mooie, vermakelijke en muzikale middag. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via het Theater aan de Parade.

Meer berichten