The Vin legt de totale lengte van 1400 kilometer af. Daarin roeien survivors (overlevers van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers.
The Vin legt de totale lengte van 1400 kilometer af. Daarin roeien survivors (overlevers van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers. (Foto: )

De Hertog wil kinderkanker uitroeien

DEN BOSCH - 'Kinderkanker de wereld uitroeien!' Dat is het motto van KiKa Row, de sportieve sponsoractie van Nederlandse roeiverenigingen om geld in te zamelen voor KiKa, Kinderen Kankervrij. Ook RV De Hertog uit Den Bosch neemt deel aan deze actie. Op zondag 5 mei strijkt KiKaRow neer in Den Bosch.

Zo'n zestig roeiverenigingen in het land doen mee aan KiKa Row; 1400 kilometer roeien tijdens veertien weekeinden in de periode van 13 april tot en met 14 juli. De Bossche Roeivereniging De Hertog komt in actie bij de 'etappes' van Breda naar Den Bosch op zondag 5 mei en van Den Bosch naar Eindhoven op zaterdag 11 mei. De roeitocht gaat in veertien weekeinden langs zo'n zestig deelnemende verenigingen in het land.

Survivors
Eén roeiboot legt de totale lengte van 1400 kilometer af: The Vin, een zeewaardige roeiboot. Hierin roeien survivors (overlevers van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers. The Vin krijgt de hele tocht gezelschap van de Tjerck Hiddes, een reddingsboot.

Met vloot ophalen
Beide boten varen zondag 5 mei een tocht van 50 kilometer van Roeivereniging Breda naar RV De Hertog in Den Bosch. De Hertog bereidt een warm onthaal voor de KiKa-roeiers voor. Het is de bedoeling om The Vin met zo'n twintig roeiboten op te halen bij Heusden. Vervolgens vaart deze groep boten samen met The Vin over de Maas en Dieze richting Den Bosch. Hen wacht in Den Bosch rond 17.00 uur een groots onthaal bij RV De Hertog aan de Citadel, met spelletjes en livemuziek.

Meer onderzoek
De landelijke stichting KikaRow hoopt in totaal een half miljoen euro op te halen voor verder onderzoek naar kinderkanker door het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Doel is het genezingsproces van kinderkanker te verhogen van 75 procent tot 95 procent en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren. Op zaterdag 11 mei vertrekken de roeiers in alle vroegte vanuit RV De Hertog via de Zuid-Willemsvaart naar Eindhoven. Ook bij dit traject wil De Hertog zo veel mogelijk roeiboten inzetten om The Vin te vergezellen op het water.

Sponsoren
RV De Hertog is nog op zoek naar sponsors voor Kinderen Kankervrij. Bedrijven kunnen kiezen uit verschillende sponsorpakketten. Sponsors kunnen op zondag 5 mei ook mee varen op een rondvaartboot, naar Heusden en terug. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar kikarow@rvdehertog.nl.

Meer info staat op de website van Kika Row: www.kikarow.nl

Meer berichten