Rick van der Ven en Sjef van den Berg met de vrijwilligers van carnavalsbouwclub Ut Sepke en de praalwagen.
Rick van der Ven en Sjef van den Berg met de vrijwilligers van carnavalsbouwclub Ut Sepke en de praalwagen. (Foto: Jan Soeterbroek)

TeamNL-handboogschutters wijden WK-praalwagen in voor optocht

DEN BOSCH - Van 3 tot en met 16 juni 2019 vinden in Den Bosch de Wereldkampioenschappen Handboogschieten. Dat het grootste sportevenement van Nederland in 2019 in Den Bosch plaatsvindt, is ook de Bossche carnavalsbouwclub Ut Sepke niet onopgemerkt gebleven. Op de praalwagen prijken de hoofden van Nederlands bekendste handboogschutters Sjef van den Berg en Rick van der Ven, ook WK-mascotte Archy heeft een plek gekregen op de wagen.

Om de bouwers van de praalwagen te bedanken én om de wagen in te wijden brachten Van den Berg en Van der Ven een bezoek aan de bouwhal van de Oeteldonkse club. "Rick en ik kregen foto's doorgestuurd van onze evenbeelden op de praalwagen, echt zo ontzettend gaaf en heel leuk om het nu in het echt te zien. Mooi dat er zelfs tijdens carnaval aandacht is voor de wereldkampioenschappen", aldus Van den Berg. De vrijwilligers konden het inwijden van de praalwagen door de schutters erg waarderen en waren blij verrast met het bezoek.

Meer berichten