Rob laat enige van zijn favoriete lp’s zien. 'Zijn' Grote Bossche Platenbeurs is zondag 10 maart tussen 10.00 en 17.00 uur bij de Brabanthallen. De toegang kost 7 euro, parkeren is gratis. Foto: Ad Pijnenburg
Rob laat enige van zijn favoriete lp’s zien. 'Zijn' Grote Bossche Platenbeurs is zondag 10 maart tussen 10.00 en 17.00 uur bij de Brabanthallen. De toegang kost 7 euro, parkeren is gratis. Foto: Ad Pijnenburg (Foto: Ad Pijnenburg)

Gezonde koorts voor lp-fanaten bij de Grote Bossche Platenbeurs

DEN BOSCH - Robbie's Records houdt zondag 10 maart de derde editie van De Grote Bossche Platenbeurs in de Brabanthallen. Tientallen Nederlandse, Belgische, Duitse en Engelse platendealers vullen samen meer dan 250 meter aan tafels met muziek van ABBA tot Zappa en met items van 1 euro tot 1000 euro.

Organisator Rob van Veenendaal is een echte liefhebber. Op vroege leeftijd al met muziek in de weer. Hij speelde basgitaar en al zoekende naar specifieke plaatjes kreeg hij altijd een apart gevoel en uiteindelijk inzicht hoe het daar op de platenbeurs toegaat.

Verzameling wordt handelswaar
Rob: "Als ik tussen de platen snuffelde voelde ik mij altijd gejaagd. Anderen zouden het beste voor mijn neus kunnen wegplukken. Maar ook de vloer van de platenbeurs met al dat mooie vinyl, de stemming met al die die bruisende, zoekende, discussiërende bezoekers. Het pakte mij volledig, en voor ik het door had was ik verkocht. Als dan in Oss mijn werkgever failliet gaat, heb ik het meegekregen zakcentje in uitbreiding van mijn discotheek gestoken en met andere aankopen werd het langzaam een lengte van 12 meter aan lp's, met ook een aantal geluidsdragers en voilà, ik presenteerde mij met Robbie's Records, als deelnemer op de platenbeurzen."

'Toffe gozer'
Via een aantal kleine en grotere beurzen en het buitenland, werd zijn naam bekend en vond Rob dat het tijd was om zelf beurzen te organiseren. Hij maakt gebruik van Facebook, waar hij zijn beurs aankondigt. Daar ook kan iedereen zich onder het kopje 'evenementen' als deelnemer of als bezoeker aanmelden. Overigens tref je daar ook recensies waaruit blijkt dat Rob ook als persoon goed in de markt ligt, zoals 'Top gozer, met veel kennis en altijd met vrolijke pet' of uit België, 'Ondanks dat hij nen Hollander is, een toffe gozer'.

Vinyl is diepgang
"Mijn held is Bruce Springfield", zegt Rob. "Zijn teksten vormen 'kronieken van de Amerikaanse samenleving'. Muziek is emotie en kan ook je vriend zijn als je je eenzaam voelt. Een plaat opzetten is een uitnodiging een ander verhaal te betreden. Vinylluisteraars kiezen voor schoonheid en diepgang. In de Brabanthallen presenteren zich verder ook twee Bossche platenzaken, 'Record Hustler' en 'Maestro's Records'."

LP is terug
Rob zegt geen handelaar te zijn maar meer een liefhebber. "Mijn werk doe ik met mijn vriendin Nicolette. Ik organiseer ook vaak samen met vriend en platenboer Wilco de Bruin. Inmiddels zijn we jaarlijks aanwezig op ruim tachtig platenbeurzen. De lp is terug, een revolutie is gaande!"

Meer berichten