Client Nora, Marguerite en vrijwilligster Nina houden zich bij Het Andere Atelier bezig met de activiteit dromenvangers maken.
Client Nora, Marguerite en vrijwilligster Nina houden zich bij Het Andere Atelier bezig met de activiteit dromenvangers maken. (Foto: Lisette Broess-Croonen)

Bij Het Andere Atelier kunnen dagbesteders zichzelf ontdekken

VUGHT - Per september is er in Vught een nieuwe vorm van dagbesteding voor (jong) volwassenen met een extra hulpvraag. Het Andere Atelier biedt een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en door een breed aanbod aan activiteiten kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Door Lisette Broess-Croonen

Het initiatief komt van Marguerite Driel, die voor haar dochter Nora op zoek was naar een goede dagbesteding. "Nora had na haar schooltijd al enkele stages gelopen, maar het werkte steeds niet. Daarom heb ik een stichting opgericht waar mensen een dagbesteding kunnen volgen waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen en wij het zorgbudget zo goed mogelijk voor de cliënt kunnen inzetten. Op termijn wil ik ook graag mensen gaan begeleiden via de WMO naar de arbeidsmarkt via een leer-werktraject en begeleiding op de werkvloer".

Extra geld
Bij Het Andere Atelier kunnen de dagbesteders vele kanten op. "We bieden activiteiten aan als fotografie, muzieklessen, fietsen repareren, naaien, schilderen en meer. Ik ben ook bezig met de financiering voor een online sokkenwinkel. Alle daarbij horende taken kunnen door onze dagbesteders uitgevoerd worden. En zo kunnen we extra geld genereren voor onze dagbesteding. Daarnaast zullen ook onze producten verkocht worden die wij tijdens de activiteiten maken. Zo knappen we oude fietsen op die we dan te koop aanbieden. Bij de activiteiten probeer ik de dagbesteders ook samen te laten werken in een goede onderlinge sfeer. Maar als ze behoefte hebben aan rust, kunnen ze zich ook even terugtrekken in onze rustruimte."

Inspirerende plaats
Op dit moment zijn er nog niet veel dagbesteders, maar Marguerite hoopt dat mensen snel de weg naar Het Andere Atelier zullen vinden. "De naamsbekendheid moet nog groeien, maar ik zie geen enkele reden waarom dit niet zou lukken. Het Andere Atelier is een inspirerende plaats en het lijkt me prachtig als deze mensen hier een goede plek vinden. Ook omdat dit heel goed past binnen het aanbod van Vught als centrum van de zorg".

Het Andere Atelier is gelegen aan de Industrieweg 30-32 in Vught. Geïnteresseerden kunnen bellen: 06-13313328.

Meer berichten