Heineken Fanfare speelt zondag 24 februari bij Theater aan de Parade met het Fanfare Orkest, Percussie Ensemble en het Opleidingsorkest.
Heineken Fanfare speelt zondag 24 februari bij Theater aan de Parade met het Fanfare Orkest, Percussie Ensemble en het Opleidingsorkest. (Foto: Ingeborg van den Bogaert-van Esch)

Dit is er komend weekend te doen in en om Den Bosch

DEN BOSCH - Nog geen plannen, maar zeker van plan je niet te vervelen? Misschien staat hieronder een activiteit voor je bij.

Vrijdag 22 februari

19.00 Lezing Op Taizé-viering in de Grote Kerk. Vanaf 18.45 uur worden enkele liederen geoefend Daarna de viering van meditatie, gebed, licht en stilte. Meer info: www.taizeindenbosch.nl.
Grote Kerk, Kerkstraat 20, 5211KG Den Bosch

20.00 Lezing De Mexicaanse schrijfster, journalist en kunsthistorica Idoia Leal Belausteguigoitia een lezing bij El Bosco onder de titel 'Cantando pasamos la vida', over muziek als onderdeel van het dagelijkse leven in Mexico. Om Mexico goed te kunnen begrijpen moet je zijn muziek kennen. Daarin zijn verschillende genres te onderscheiden, maar deze avond zal Idoia Leal ons actief laten kennismaken met de Música Ranchera. De voertaal is Spaans, de toegang kost 6 euro.
HEVO-gebouw, Tulpstraat 2-4, 5241xv Rosmalen

20.30 Dans Dutch Don't Dance Division brengt bij Theater de Speeldoos Ballet Black & White, een dansvoorstelling die als een trein voorbijraast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van onder andere de internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe. Meer info: theaterdespeeldoos.nl.
Theater de Speeldoos, Vliertstraat 7, 5261el Vught

20.30 Theater Nasrdin Dchar speelt 'Ja' bij de Verkadefabriek. Hij vertelt over hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweegbrengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart 'Ja' kunt zeggen.
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211vd Den Bosch

22.00 Muziek 'Geluk is geen Jurk' en 'Matthieu' zingen bij 't Opkikkertje. Geluk is geen Jurk is een vocal group met een repertoire van Queen tot Coldplay in een bijzonder mooie a capella stijl. Matthieu zingt covers en eigen werk. Pop, country, moderne muziek; je kunt alle kanten met hem op.
Opkikkertje, Markt 38, 5211jx Den Bosch

Zaterdag 23 februari

10.30 Markt Brocante Liefde in Kasteel Maurick, tot 16.30 uur met ruim dertig brocanteurs in de stijlvolle kamers. Met brocante van stoer tot sober en van romantisch tot industrieel, uit o.a. Frankrijk , België en Engeland. De toegang kost 3,50 euro, kinderen tot 12 jaar gaan gratis de markt op. Ook op zondag van 10.30 tot 16.30 uur. Meer info: www.heerenlandenevents.nl.
Kasteel Maurick, Maurick 3, 5261NA Vught

12.30 Ontmoetingsmiddag De San Salvator geloofsgemeenschap houdt bij Cello een ontmoetingsmiddag met het thema 'Telkens afscheid nemen'. Just Hebly, geestelijk verzorger bij Van Neynsel, houdt een inleiding over het afscheid nemen, het weggaan bij een dierbare in een verzorgingshuis. Bezoeker kunnen rond dit thema van gedachten wisselen met andere bezoekers, die in een vergelijkbare situatie zitten. Aan het eind van de middag is er een eenvoudige maaltijd. Aanmelden is verplicht en kan via info@sansalvator.nl, deelname kost 5 euro.
San Salvator, Van der Eygenweg 1, 5231pa Den Bosch

14.00 Wandeling IVN houdt een publiekswandeling over landgoed Maurick, waar de kolonie reigers bezig is met het bouwen van hun nesten. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.
Kasteel Maurick, Maurick 3, 5261NA Vught

17.00 Muziek In de serie 'Muziek op zaterdag' houdt de Protestantse Gemeente 's-Hertogenbosch een evensong met de Boxtelse Cantorij. Die krijgt geheel volgens de Anglicaanse rite vorm, met mee te zingen bekende hymnen, het Magnificat, Nunc dimittis en de Preces and Responses Voorganger is dominee Ruud Stiemer en de organist is Jamie de Goei. De toegang is gratis.
Grote Kerk, Kerkstraat 20, 5211KG Den Bosch

19.00 Viering San Salvator Gemeenschap houdt een viering met het thema 'Iemand veroordelen'. Voorganger is Ard Nieuwenbroek. Op zondag is de dienst om 10.30 uur, dan met muziek van het koor Melodiek.
Dagcentrum de Eygenweg, Van der Eygenweg , 5231pa Den Bosch

20.15 Cabaret Jeroen van Merwijk speelt zijn voorstelling Lucky bij de Verkadefabriek. Met de show maakt Lucky hij comeback als solist.
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211vd Den Bosch

20.30 Cabaret Cabaretier Greg Shapiro speelt zijn show The Madness of King Donald bij Theater de Speeldoos. Shapiro (Boom Chicago), is een Amerikaanse Nederlander en heeft een mening over president van de V.S. Donald Trump. Als de Trump-imitator van de video 'Netherlands Second' heeft hij wereldwijd meer dan 75 miljoen views. Meer info: www.theaterdespeeldoos.nl.
Theater de Speeldoos, Vliertstraat 7, 5261el Vught

21.00 Muziek Lohengrin sessies tot circa 01.00 uur bij Muziekcafé Lohengrin. Aanwezige muzikanten spelen een jamsessie en rouleren, bij groot aanbod van muzikanten, om de twee nummers. Neem je eigen instrument mee, backline is aanwezig. Meer info: facebook.com/lohengrinsessies.
Muziekcafe Lohengrin, Erasmusstraat 9, 5216hm Den Bosch

Zondag 24 februari

09.00 Rommelmarkt Rommelmarkt tot 16.30 uur bij scc de Helftheuvel. De toegang kost 1 euro. Meer info: www.vandersteenevenementen.nl Tel: 06-81135591.
S.c.c. de Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, 5224ac Den Bosch

10.30 Muziek Het Carnavalsconcert van de Heineken Fanfare in Theater aan de Parade. Het Fanfare Orkest (FO), het Percussie Ensemble (PE) en het Opleidingsorkest (OO) spelen samen, maar ook afzonderlijk. Voor de pauze vooral muziek van boven de rivieren, na de pauze trekken de muzikanten 'n kiel of jas aan voor een Oeteldonks feestje met natuurlijk het winnende lied van het Kwekfestijn: 'Blèf bij mijn'. De toegang is gratis, meer info: www.heinekenfanfare.nl.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211KL Den Bosch

10.30 Muziek Willem Twee en Design Museum neemt Den Bosch mee naar het Parijs van 1913, waar rellen zijn uitgebroken na het horen van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky, die de muziek choquerend vernieuwde. Kunstenaar, ontwerper, dichter en filmmaker Jean Cocteau zat ook in de zaal en was diep onder de indruk. Over die periode kan men meer te weten komen tijdens een concert met inleiding bij Willem Twee concertzaal en een bezoek aan het Design Museum, gescheiden door een Franse lunch. Voor meer informatie en tickets: www.willem-twee.nl.
Willem Twee concertzaal, Prins Bernhardstraat 4-6, 5211HE Den Bosch

Mis je een activiteit? Dat kan. De redactie van Stadsblad Den Bosch baseert zich op aangemelde activiteiten via de website en/of e-mail. Volgende keer ook in dit overzicht? Meld je activiteit aan via dit invulformulier

Meer berichten