Vertegenwoordigers van de Nederlandse musea kwamen bijeen op het Goed Geld Gala om de cheques in ontvangst te nemen.
Vertegenwoordigers van de Nederlandse musea kwamen bijeen op het Goed Geld Gala om de cheques in ontvangst te nemen. (Foto: )

Ruim half miljoen voor Het Noordbrabants Museum

DEN BOSCH - Een cheque van 558.050 euro nam Het Noordbrabants Museum dinsdag 12 februari in ontvangst, als bijdrage van cultureel partner de BankGiro Loterij. Dat bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 300.00 euro en een bonus van 258.050 euro, die fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar speelden.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala kreeg het Bossche museum de cheque uitgereikt. In totaal is die dag een recordbedrag van 79,4 miljoen euro aan de Nederlandse culturele sector uitgereikt. In Brabant kreeg verder het Van Abbemuseum in Eindhoven een bedrag van 231.597 euro.

Recordbedrag
Omdat Het Noordbrabants Museum en het Van Abbemuseum cultureel partner van de BankGiro Loterij zijn, ontvangen zij jaarlijks een vaste bijdrage. Het Van Abbemuseum kan op die vaste bijdrage van 200.000 euro een bonus van 31.597 euro optellen. Het Noordbrabants Museum krijgt 558.050 euro.In totaal kan de BankGiro Loterij ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Meer berichten
Nieuwste reacties