Musical Intermezzo bestaat vijfentwintig jaar en staat over enkele weken op het podium met haar elfde voorstelling 'In beeld'. Op de foto een beeld uit de productie 'In Full Colour'. Foto: Trudie van der Steeg.
Musical Intermezzo bestaat vijfentwintig jaar en staat over enkele weken op het podium met haar elfde voorstelling 'In beeld'. Op de foto een beeld uit de productie 'In Full Colour'. Foto: Trudie van der Steeg.

Musical Intermezzo naar het theater met nieuwe voorstelling

VUGHT - Musical Intermezzo staat over enkele weken op de planken met 'In Beeld'. Het is de elfde productie van het Vughtse muziektheatergezelschap waarin ze een grote diversiteit aan liedjes op verschillende manieren 'in beeld' brengt.

Door Lisette Broess-Croonen

Geert-Jan van den Heuvel is al vanaf het begin betrokken bij Musical Intermezzo, dat afgelopen oktober vijfentwintig jaar bestond. "We hebben nog even gedacht aan een jubileumconcert, maar daar zagen we eigenlijk geen uitdaging in. Ook 'In Beeld' is geen jubileumvoorstelling, maar in de foyer brengen we wel onze geschiedenis in beeld met een aantal fotocollages. En in de voorstelling zingen we twee musicalliedjes, want met musical is het allemaal ooit begonnen…"

Meer dan musical
Nu is de naam Musical Intermezzo niet echt relevant meer, want musical zingt het gezelschap niet meer. "We gebruiken zelf ook steeds meer de afkorting van onze naam, MI. Meerstemmige zang is nog steeds de hoofdmoot, maar mensen willen ook iets te zien hebben. Wij brengen dan ook totaaltheater waarvan de liedjes de basis zijn. Bij onze eerste voorstelling stond in een recensie dat het 'een debuut met een gouden randje' was. Dat randje moet je de mensen ook geven als ze betalen voor een voorstelling. We leggen de lat weer iedere keer hoog voor onszelf. Wat we bieden moet goed zijn en we werken dan ook alleen maar met professionals zoals regisseuse Mary-Ann Schonk en muzikaal leider Ruud Verkoeijen."

In beeld
In de nieuwe voorstelling worden een-en-twintig nieuwe liedjes gezongen. "De meeste zijn speciaal voor ons gearrangeerd op bekende melodieën van onder andere Justin Timberlake, Willeke Alberti en Armin van Buuren. Maar wel allemaal met het bekende sausje van MI. De uitdrukking 'in beeld' komt letterlijk en figuurlijk aan bod. De voorstelling wordt ook ondersteund met videobeelden van Imageline Videoproducties."

Samenwerking
De zangers en zangeressen worden, net als voorgaande keren, ondersteund door een zeskoppige live-band. En er zijn speciale gastoptredens. "Er komen als het goed is twee mystery guests en we hebben een leuke samenwerking met de theaterwerkplaats Novalis. Tijdens één van de liedjes doen vijf mensen mee aan een liedje en in de foyer zullen ze als gastheer en -vrouw aanwezig zijn. Zo brengen we met deze voorstelling niet alleen onszelf in beeld, maar ook een andere theatervorm."

De voorstelling 'In Beeld' van Musical Intermezzo is te zien op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart in Theater de Speeldoos in Vught. Beide dagen begint de voorstelling om 20.30 uur. Kaarten kosten 16,50 euro en kunnen besteld worden via de website van het theater: www.theaterdespeeldoos.nl.

Meer berichten