Impressie van het Begijnhof in Rosmalen.
Impressie van het Begijnhof in Rosmalen. (Foto: )

Beginnen aan Begijnhof

ROSMALEN - Binnenkort start de sloop van wat er nog over is van de voormalige timmerfabriek aan de Spoorstraat in Rosmalen, om ruimte te maken voor het Begijnhof.

Dat kleinschalige woningbouwplan plaatst elf woningen rond een besloten hoftuin, geïnspireerd op historische begijnhoven die in de late middeleeuwen in steden te vinden waren. De woningen die in het Rosmalense Begijnhof gebouwd worden zijn echter een stuk moderner van aard, uitgerust met warmtepomp en zonnepanelen. Ze komen rond een parkachtige tuin met halfverharde wandelpaden, bankjes en bomen.

De woningen, die in korte tijd waren uitverkocht, krijgen één bouwlaag met een schuine kap, gevels met wit metselwerk en dakkapellen. Bewoners kunnen het hof bereiken via een poort die ze desgewenst 's avonds kunnen afsluiten. Aan de kant van het spoor verbergt een aarden wal langsrijdende treinen voor oog en oor. Volgens de planontwikkelaar is onlangs de benodigde omgevingsvergunning definitief afgegeven, zonder bezwaren van omwonenden en kan de bouw beginnen.

Meer berichten