Foto: Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch

Den Bosch groeit met ruim zevenhonderd inwoners

DEN BOSCH - De bevolking van Den Bosch is in 2018 met 768 inwoners gegroeid. De gemeente telt op 1 januari 2019 telt de gemeente 154.220 inwoners. Die groei heeft volgens de gemeente vooral te maken met een vestigingsoverschot; er kwamen meer mensen in Den Bosch, dan dat er vertrokken.

In totaal gaat het om een vestigingsoverschot van 637 personen. Dit vestigingsoverschot is het hoogste in de wijk Binnenstad, gevolgd door West en Zuidoost. De meeste mensen die in Den Bosch komen komen, komen uit de gemeenten Amsterdam en Nijmegen. Vanuit Den Bosch vertrekken relatief veel inwoners naar Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught.

Veel geboorten
In De Groote Wielen (+389) is de bevolking flink gegroeid. De Groote Wielen groeit vooral omdat er mensen vanuit andere wijken in Den Bosch komen te wonen. Daarnaast worden er in De Groote Wielen relatief veel kinderen geboren. Ook in West is de bevolking met zo'n 300 inwoners gegroeid. De bevolkingsgroei in West komt bijna volledig doordat er meer mensen zich in de wijk vestigen, dan er vertrekken. De nieuwe inwoners van West komen vooral van buiten Den Bosch.

Sommige wijken hebben juist een dalend aantal inwoners. In Maaspoort en Muntel/Vliert daalt de bevolking omdat er meer bewoners vertrekken, dan er zich vestigen. In de meeste wijken van Den Bosch is de omvang van de bevolking redelijk constant.

Meer berichten