IVN zoekt nieuwe vrijwilligers voor Het Bewaarde Land. Heb jij ervaring met het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor natuur doorgeven? Meld je dan aan via www.hetbewaardeland.nl.
IVN zoekt nieuwe vrijwilligers voor Het Bewaarde Land. Heb jij ervaring met het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor natuur doorgeven? Meld je dan aan via www.hetbewaardeland.nl. (Foto: )

Het Bewaarde Land leidt Wachters op als docenten

DEN BOSCH - Voor wie ervaring heeft met het begeleiden van kinderen, de liefde voor de natuur met ze wil delen én door de week tijd heeft is wachter worden in Het Bewaarde Land misschien iets. IVN Natuureducatie houdt dinsdag 19 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur een infoavond voor geïnteresseerden bij basisschool De Vlindertuin in Den Bosch.

Tijdens een informatieavond staat het natuurbelevingsprogramma en de mogelijkheid om hiervoor vrijwilliger te worden centraal. In Het Bewaarde Land zijn wachters vrijwilligers die kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij kinderen vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen en 'sluipspelletjes' doen. De organisatie richt zich op kinderen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.

Het Bewaarde Land wordt in Brabant op dit moment aangeboden op: natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en in Rosmalen op de Nulandse Heide.

Opleiding tot wachter
Een opleiding tot wachter begint met een training op één van de Bewaarde Land-locaties. Daarna loop je drie dagen mee met een ervaren wachter. Na de opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden. Er staan twee trainingen gepland dit voorjaar, een korte intensieve op vrijdag 29 maart en de normale driedaagse training op de woensdagen 15, 22 en 29 mei.

Het Bewaarde Land is een schoolprogramma van IVN Natuureducatie, een landelijke non-profit organisatie. IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. Het Bewaarde Land laat al meer dan 10 jaar kinderen de natuur in al haar facetten ontdekken en ervaren.

Meer informatie over het Bewaarde Land staat op de website hetbewaardeland.nl.

Meer berichten