Theo van de Loo
Theo van de Loo (Foto: Ad Pijnenburg)

Theo werkte 25 jaar tussen de beestjes en de kinderen

DEN BOSCH - Het is rustiger geworden bij de entree van de Lokerenpassage aan de Maaspoort, of in ieder geval minder leuk. Sinds de dierenwinkel is verhuisd naar de voorzijde aan de Maaspoortweg zijn de knuffelbare konijntjes en cavia's et cetera voor de kleinsten uit het zicht verdwenen. Paaien met 'we gaan naar de konijntjes ' maakte de rit naar het winkelcentrum nu juist zo aantrekkelijk.

Door Ad Pijnenburg

Bosschenaar Theo van de Loo, nam in 1993 de toen geheten dierenwinkel Miezemax aan de ingang van de Lokerenpassage over onder de nieuwe naam Pets Place. Hij runde de winkel tot maart 2018 precies 25 jaar en gelijktijdig met zijn pensioen. Theo van de Loo: "Ik had niet gedacht hierin terecht te komen. Mijn strenge vader stuurde mij op 16-jarige leeftijd plotseling naar de bouw om bij een verwarmingsmonteur het vak te leren. Hoewel niet gemakkelijk leerde ik gedurende de jaren het vak en werkte vervolgens ruim 25 jaar op de bouw tot ik last kreeg van mijn rug en zonder resultaat naar ander werk moest zoeken. Toen de overname van de dierenwinkel op mijn pad kwam dacht ik, waarom niet?"

Trotse Bosschenaar
Theo praat graag over vroeger. Namen als zwembad De IJzeren Vrouw, Ernst Casimirstraat en Dientjes Paradijs vliegen over tafel en zullen vele bekend in de oren klinken. Theo: "Ik ben een dierenliefhebber en was jarenlang lid van de kynologenclub, dus dat voelde goed. Ik heb wel geleerd wat winkelen inhoudt met drie dochters. Dus mijn winkel was zowel dierenwinkel als dierentuin, een kijkparade langs alles wat jonge kinderen leuk vinden. Konijnen, cavia's, slangen, schilpadden, alle soorten vissen en vogels. Voor de kinderen was het genieten en leerzaam en mijn sprekende papegaai Paco, hij stond los op stok naast de kassa, maakte het extra leuk."

Theo heeft om Paco wel eens bonje gehad. Paco kon fluiten dat klonk als náfluiten. Dus hij floot eens net toen een 'te zomers' geklede jongedame voorbijkwam. Zij ging verhaal halen, maar toen Paco zijn fluitje herhaalde was de lucht geklaard. Hoewel, fluiten is toch aangeleerd?

Meer tijd voor gezin
Theo: "Ik zat vlak voor mijn pensioen, toen Pets Place samenging met de Boerenbond met het plan om de winkel te vergroten en te verplaatsen naar de voorkant aan de Maaspoortweg. Dit viel ongeveer samen met mijn pensioendatum dus dat leek een goed moment om te stoppen. En, zoals het meestal gaat, heb ik nu meer tijd met mijn gezin en kleinkinderen en de klussen bij mijn dochters. En Paco is naar mijn kleinzoon gegaan, zijn grote wens!"

Meer berichten