Screenshot van de winnende website.
Screenshot van de winnende website.

Bossche erfgoedsite beste van het land

DEN BOSCH - Erfgoed 's-Hertogenbosch is winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs 2019.

De Geschiedenis Online Prijs is de prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. Erfgoed 's-Hertogenbosch deed mee met de websites, sociale media-accounts en de route-app die op diverse innovatieve manieren het verleden van Den Bosch voor groot publiek toegankelijk maken.

Positieve reacties
Het publiek kon stemmen op websites, apps en historische sociale media-accounts van 96 organisaties. In totaal zijn er binnen 3 weken ruim 11.000 stemmen uitgebracht, waarvan 853 stemmen op de publieksprijs voor Erfgoed 's-Hertogenbosch. De stemmers lieten positieve reacties achter: "Prachtige website waarin je een onvoorstelbare reis kan maken door de Bossche geschiedenis" of "Een aantrekkelijke website, leuke berichten via social media en ook nog eens een zeer prettige app om het erfgoed op locatie te bekijken.

Communicatiemedewerker Dennis Dekker over het winnen van de prijs: "De collega's en vrijwilligers van Erfgoed 's-Hertogenbosch hebben hard gewerkt om het Bossche verleden online vindbaar en zichtbaar te maken. Het is geweldig dat zoveel bezoekers hebben aangegeven onze online presentaties te waarderen."

Meer berichten