Het huidige speeltoestel in het toekomstige natuurspeelpark 't Kwetterbeekje wordt vervangen. Foto: Wendy van Lijssel
Het huidige speeltoestel in het toekomstige natuurspeelpark 't Kwetterbeekje wordt vervangen. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

't Kwetterbeekje wordt natuurspeeltuin

BERLICUM - Niet alleen voor zijn eigen kinderen, maar voor alle dorpelingen en inwoners uit alle kernen is Thijs Falkenburg uit Berlicum al enige tijd doende om natuurspeelparkje 't Kwetterbeekje te realiseren. Een rolstoelvriendelijke plek waar jong en oud gezellig samen kan komen. Intussen is Fase I al in werking en liggen de plannen voor Fase II klaar.

Door Wendy van Lijssel

Hij woont met zijn jonge gezin nagenoeg tegenover 't Kwetterbeekje aan de Groeskant in Berlicum en bedacht na een bezoek aan de natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel onmiddellijk dat het mooi zou zijn als iets dergelijks ook daar gerealiseerd zou worden. Hij dacht er niet lang en diep over na, maar nam onmiddellijk stappen. "Daags erna heb ik al contact opgenomen met de gemeente en werd ik in contact gebracht met wijkmakelaar Helma Smolders. Zij gaf direct aan dat de timing toevallig helemaal goed was. Het grote speeltoestel dat nu in het park staat was aan vervanging toe en er was door de gemeente al budget vrij gemaakt voor een vervangend speeltoestel."

3D-tekening
Falkenburg toog aan de slag met zijn idee en werd om te beginnen bijgestaan door architect Kim Cauter en een bedrijf gespecialiseerd in veilige houten speelelementen. "De bedoeling is een uitbreiding van het huidige speelterrein. We hebben een 3D-tekening waarop alles ingetekend is wat leuk zou zijn om dit parkje te realiseren. Het moet een plek worden waar iedereen graag komt", vertelt Thijs enthousiast.

Voor iedereen
De tekening laat een kunstgras voetbal en hockeyveld zien met goaltjes, maar ook duikers waar kinderen doorheen kunnen kruipen, schommels, een glijbaan, klautertoestellen, een touwbrug en een voor rolstoelers geschikt speeltoestel. Dat niet alleen. "Er moet een pad komen voor mensen met een rolstoel, rollator, kinderwagen en fietsers. Het moet écht een plek worden voor iedereen. Iets waar kinderen uit de voeten kunnen, maar ook ouderen en alles daartussen, graag een praatje willen maken met elkaar", stelt Thijs resoluut.

Sponsoren
Inmiddels is het plan enige tijd geleden al voorgelegd aan het College van de gemeente Sint-Michielsgestel die afgelopen jaar al budget vrijmaakte voor de helft van wat nodig is. Het plan is intussen opgedeeld in een Fase I en een Fase II. "Met het budget kunnen we in ieder geval aan de slag. Het nieuwe houten speeltoestel is al besteld en gaat geplaatst worden. Voor Fase II gaan we een plan maken waarbij we hopen op sponsoren, maar ook hulp van mensen die bereid zijn om daadwerkelijk mee te helpen. Door mee te denken, te doen en de handjes te laten wapperen."

De wijk werd al geïnformeerd en na afronding van het eerste gedeelte gaan we een informatieavond beleggen waarop het vervolg wordt uitgelegd", vertelt Thijs om hoopvol toe te voegen: "In de hoop op steun van velen natuurlijk." Voor meer informatie kan men surfen naar de Facebookpagina Speelparkje 't Kwetterbeekje of mailen naar kwetterbeekje@outlook.com.

Meer berichten