Zo moet het WK Handboogschieten op de Parade eruit gaan zien. Als er niet wordt geschoten, dienen de tribunes als zitplaatsen voor bezoekers van Jazz in Duketown.
Zo moet het WK Handboogschieten op de Parade eruit gaan zien. Als er niet wordt geschoten, dienen de tribunes als zitplaatsen voor bezoekers van Jazz in Duketown. (Foto: )

Jazz en boogschieten hand in hand

DEN BOSCH - De Parade is tijdens het pinksterweekend van 8 en 9 juni het domein van zowel handboogschutters als jazzliefhebbers. Stichting Jazz in Duketown en Team TOC, de organisator van de WK Handboogschieten, slaan de handen ineen, waardoor jazzmuzikanten zaterdag- en zondagavond de finales afsluiten van de para-handboogschutters.

Toen bleek dat zowel Jazz in Duketown als de WK Handboogschieten tegelijkertijd op dezelfde plek gehouden worden, was dat even schrikken volgens voorzitter Gaby Westelaken van Stichting Jazz in Duketown en directeur Eric Kersten van Team TOC. Maar voor beiden was meteen duidelijk dat samenwerken de beste optie was. "Je kunt beter denken in oplossingen dan in problemen", zegt Westelaken. "Bovendien kunnen de twee evenementen elkaar versterken. Sportliefhebbers kunnen genieten van jazz en andersom", vult Kersten aan. Beide evenementen gaan verschillende faciliteiten met elkaar delen, zoals tribunes, podia en licht- en geluidfaciliteiten.

Gevolg is volgens Westelaken dat het hoofdpodium van het jazzevenement verschuift naar de Markt. Op de Parade kan men zittend op de WK-tribunes luisteren naar jazzmuziek en aanverwante stromingen. Op vrijdagavond en maandag (Tweede Pinksterdag) is er alleen jazz op de Parade.

Meer info staat op www.jazzinduketown.nl.

Meer berichten