Foto: Ed Hupkens

Grasso-pand wordt ICT-centrum

DEN BOSCH - Het Bossche gemeentebestuur wil in het monumentale pand van Machinefabriek Grasso ruimte maken voor een moderne vorm van industrie, de informatie- en communicatietechnologie (ICT). Het college wil Den Bosch als 'datastad' meer gestalte geven en kantoorruimte voor ICT-bedrijven maken.

Volgens de plannen die er nu liggen komt er 4.000 vierkante meter aan ICT-kantoorruimte. "Voor zowel start-ups, grow-ups en volwassen bedrijven, met zo'n vierhonderd tot 450 mensen", zegt wethouder Jan Hoskam. "De komst van Jheronimus Academy of Data Science ruim twee jaar geleden heeft mede een impuls gegeven aan de ICT-bedrijvigheid in onze gemeente." Volgens de gemeente is er groeiende vraag naar kantoorruimte door ICT- en data-ondernemers. In het naastgelegen pand op het Grenco-terrein hebben de eerste ondernemers al hun intrek genomen.

De gemeenteraad moet zich nu buigen over het voorstel van het college om de plannen verder uit te werken en tot uitvoer te brengen. Daarvoor wordt een krediet van 14,2 miljoen euro gevraagd. Met die investering wil het gemeentebestuur een duurzaam, energieneutraal gebouw neerzetten in de Spoorzone. Het is de bedoeling dat begin 2021 deze nieuwe locatie opengaat.

Meer berichten