Amandi van Loon was de prijswinnaar van een eerdere ontwerpwedstrijd van Cor Unum. Zij ontwierp een set met draagbare schaaltjes.
Amandi van Loon was de prijswinnaar van een eerdere ontwerpwedstrijd van Cor Unum. Zij ontwierp een set met draagbare schaaltjes. (Foto: )

Designwedstrijd Cor Unum met expositie

DEN BOSCH - De jaarlijkse ontwerpwedstrijd van Cor Unum voor studenten aan kunstopleidingen levert tussen dinsdag 5 februari en vrijdag 1 maart een tentoonstelling op met werken van de deelnemers. Het thema is dit jaar 'Sharing + Caring'.

De wedstrijd heeft als opdracht een ontwerp te ontwikkelen dat van betekenis kan zijn voor anderen, bijvoorbeeld door het delen van ideeën, zorgen en oplossingen. Het thema mag refereren aan begrippen als duurzaamheid, het delen van voedsel, afvalproblematiek, liefdadigheid en de tegenstelling tussen individualisme en de samenleving. Uit de meer dan honderd inzendingen zijn uiteindelijk twintig ontwerpen genomineerd voor de beoordeling door een vakjury.

Die genomineerde ontwerpen worden van 18 februari tot en met 1 maart gepresenteerd tijdens een tentoonstelling die voor iedereen toegankelijk is bij Cor Unum aan de Vughterstraat 270. De uiteindelijke prijsuitreiking is dinsdag 26 februari als de vakjury, met voorzitter Sergio Herman, uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars heeft aangewezen. Het winnende ontwerp wordt daarna daadwerkelijk op de markt gebracht. Het publiek mag op zijn favoriet stemmen voor de Hermes Publieksprijs.

Meer berichten