Jolande van Lith.
Jolande van Lith.

Poetry Diversity Festival bij Babel

DEN BOSCH - Tijdens de Week van de Poëzie houdt Babel zondag 3 februari het Poetry Diversity Festival. De geboren Bossche kunstenaar en schrijver Jolande van Lith verkent er tussen 15.00 en 17.00 uur de grenzen van de poëzie.

Als eregast en presentator brengt ze gerenommeerde gasten mee. Zo is er een speciaal gastoptreden van de 'grande dame van de literatuur' Connie Palmen. Zij draagt voor uit haar roman 'Jij zegt het', over het bekende dichtersechtpaar Ted Hughes en Sylvia Plath.

Outsiders
Jolande van Lith staat bekend om haar sympathie voor de 'outsiders' in de maatschappij. Met haar kunstproject en de gedichtenbundel 'Wat woorden voor Vincent van Gogh' kreeg ze internationale erkenning. Inmiddels is ook de tweede druk van haar nieuwe bundel 'Twee blikken gele verf & eigen zinnen' een feit en voorgedragen voor de Zachte G en de Grote Poëzieprijs 2019.

Ode aan de poëzie
Voor dit festival nodigt Jolande haar favoriete dichters uit Vlaanderen en Nederland uit. Schrijvers die poëzie ademen en vertalen in ritmische woorden, muziek, rap en theater. Met hedendaagse poëzieklassiekers en verrassende dichtvormen en een passievolle ode aan de poëzie. Aanwezig zijn Angela V., Hans F. Marijnissen, Matti Goedegebuur, Rachelle Hardes, Rick van der Made, Justin R. Croes, Rick Kewall Gademann, Bianca Hazenberg, Hans Daalmeijer, Ruud Broekhuizen, Peter Goossens, Kees van Meel en Deborah Jacobs.

De toegang is gratis, reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Babel: www.babeldenbosch.nl.

Meer berichten