Tania Kross moest op het laatste moment met griep afzeggen, maar Leoni Jansen schoot te hulp.
Tania Kross moest op het laatste moment met griep afzeggen, maar Leoni Jansen schoot te hulp. (Foto: Bas Losekoot)

Benefietconcert voor Kenia brengt ruim 10.000 euro op

DEN BOSCH - Met het jaarlijkse benefietconcert van Stichting Good News Centre Kenya in Theater aan de Parade is 10.132 euro bijeengebracht. Die stichting steunt Keniaanse kinderen in de wijk Kibagare van de Keniaanse hoofdstad Nairobi, door ze eten, onderdak en onderwijs te geven.

De opzet van de muzikale avond was dat pianist Thijs Borsten artiesten uit de wereldmuziek zou ontvangen en uitdagen tot een jamsessie. Izaline Calister (Curaçao), Neco Novellas (Mozambique) en Mola Sylla (Senegal) en operadiva Tania Kross hadden hiervoor al weken gerepeteerd. Kross werd op de dag van het concert echter door griep geveld en werd met slechts enkele uren repetitie vervangen door Leoni Jansen.

Zoals elk jaar werd er in de pauze een kunstwerk verloot, dit keer van de Keniaanse Adam Masava uit Kibagare. Dat werd gewonnen door Thea van Gelder uit Berlicum.

Met de opbrengst is het bestuur van Good News Centre Kenya dik tevreden. "De opbrengst is prachtig natuurlijk, daar kunnen we veel kinderen in Kibagare Kenya mee helpen aan een betere opleiding", zegt voorzitter Sjaak de Vries. "Het bedanken van alle mensen die onze stichting soms al jaren steunen met zo'n prachtige avond is ons ook heel veel waard."

Meer berichten