Onder andere dit vreugdevuur speelt in een rol in één van de films die zaterdag 26 januari te zien is bij het filmfestival van Shot'71 bij Den Durpsherd in Berlicum. Foto: Henk Baarens
Onder andere dit vreugdevuur speelt in een rol in één van de films die zaterdag 26 januari te zien is bij het filmfestival van Shot'71 bij Den Durpsherd in Berlicum. Foto: Henk Baarens (Foto: Henk Baarens)

Dit is er dit weekend te doen in Den Bosch en omgeving

DEN BOSCH - Wie zich niet wil vervelen komend weekend, kan in onderstaand overzicht wellicht tijdverdrijf vinden. 

Vrijdag
25 januari

19.00 Viering In de Grote Kerk is een taizéviering, een viering van meditatie, gebed, licht en stilte. Vanaf 18.45 uur worden de liederen ingestudeerd. Meer info: taizeindenbosch.nl.
Grote Kerk, Kerkplein 20, 5211KG Den Bosch

20.00 Performance Het Canadese performancegezelschap Red Sky brengt Backbone naar Theater aan de Parade. Acht dansers, ondersteund door livemuziek, brengen de dans van inheemse culturen uit Canada naar Europa.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211kl Den Bosch

22.00 Muziek 'Frederieke' en 'de Wandelaer' spelen allebei bij 't Opkikkertje. Met een gitaar in handen speelt Frederieke zelfgemaakte easy listening indiefolk/pop liedjes. Met haar relaxte laid back-stijl neemt ze je mee in haar persoonlijke fantasie. De teksten van de Wandelaer nemen je mee naar zijn belevingswereld. Zijn muziek is luchtig, simpel en jong, want voor complexiteit hoef je tegenwoordig niet ver te zoeken.
Opkikkertje, Markt 38, 5211jx Den Bosch

Zaterdag
26 januari

10.30 Viering San Salvator Gemeenschap houdt een viering bij Dagcentrum de Eygenweg, met het thema 'Durf jij?'. Voorganger is Ard Nieuwenbroek. Meer info: 06-48645507.
Dagcentrum de Eygenweg, Van der Eygenweg , 5231pa Den Bosch

12.00 Debat In de Knillispoort in Den Bosch is zaterdag 26 januari een debat over de toekomst van het amateurvoetbal in Den Bosch. Deelnemers zijn fractievoorzitter Paul Kagie van Leefbaar 's-Hertogenbosch, scheidsrechter Sonny Caïro, vice-voorzitter OSC'45 Joan Wagenaar en Peter Galle, consultant en nu supporterscoördinator bij Willem II. Henk Mees spreekt een column uit bij het debat dat vanaf 12.00 uur wordt geleid door Frans van Gaal. Meer info: Frans van Gaal, 06-45482739 of fransvangaal@home.nl.
Achter de Poort, Korte Waterstraat 15, 5211NR Den Bosch

13.00 Gedichten Grote Kerk als Huis van Licht, het motto voor de Gedichtendag 2019. Met bijzondere dichters uit de wereld van thuislozen, ex-gedetineerden, psychisch kwetsbare mensen. Muziek op harp, piano en gitaar. Info: petervanhelden87@gmail.com.
Kerkplein Grote Kerk, , Kerkplein 20, 5211kg Den Bosch

13.30 Filmfestival Leden van Shot71 laten hun films tijdens het jaarlijkse filmfestival van de club zien bij Den Durpsherd in Berlicum. De films zijn gemaakt over verschillende onderwerpen, zoals Jeronimus Bosch, Fort Brederode, Eerste tandemsprong, persoonlijke ervaring van de Watersnoodramp '53. De toegang is gratis.
Den Durpsherd, Kerkwijk 61, 5258KB Berlicum

20.00 Cabaret Cabaretier Sarah Kroos staat met haar show Zonder Verdoving op het podium van Theater aan de Parade. Sara vertelt op gedurfde en originele wijze over haar eigen crisis, toen het leven haar overviel. Wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, je bedachte veiligheden, het sussen en het wegstoppen? De ontroering die Sara Kroos in haar liedjes oproept is een oprechte. Daartegenover zet ze haar harde zelfspot die goed is voor een even bulderende als bevrijdende lach.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211kl Den Bosch

20.15 Muziek Capella Brabant speelt muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), die wordt beschouwd als de grote voorloper van de orgelmuziek van Johann Sebastian Bach. In Witte Raadhuis in Vught wordt Sweelincks muziek afgewisseld met een fictief levensverhaal dat is gebaseerd op historische feiten. Ook op zondag om 14.15 uur. Kaarten zijn te koop via www.capellabrabant.nl of aan de kassa.
Raadhuis Vught, Leeuwensteinplein 5, 5261ev Vught

20.30 Muziek Ben Spierings & The Beautiful Noise Band brengt een ode aan Neil Diamond, met nummers als 'I'm a believer', 'Forever in bluejeans' en 'Sweet Caroline'. Na het concert draait een DJ muziek tijdens de nazit.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211kl Den Bosch

20.30 Cabaret Patrick Nederkoorn speelt 'Ik betreur de ophef' bij Perron-3. In zijn nieuwe solovoorstelling vertelt hij over zijn verleden als gemeenteraadslid. Een pijnlijk en daardoor bijzonder grappig inkijkje in de wereld van valse beloftes en oprechte leugens.
PERRON-3, Hoff van Hollantlaan 1, postcode Den Bosch

21.00 Muziek Lohengrin sessies bij Muziekcafé Lohengrin. Het doel is dat alle aanwezige muzikanten mee kunnen spelen/aan kunnen sluiten bij deze unieke jamsessie. Neem je eigen instrument mee, backline is aanwezig. Meer info: facebook.com/lohengrinsessies.
Muziekcafe Lohengrin, Erasmusstraat 9, 5216hm Den Bosch

Zondag
27 januari

10.00 Wandeling IVN houdt een wandeling met gids over de Hoge heide en de vlinderbaan. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Locatie Parkeerplaats Mariaoord (Vivent) Vliertwijksestraat Rosmalen.
Vivent Mariaoord, Vliertwijksestraat 369, 5244NJ Rosmalen

10.00 Rommelmarkt Bij SCC de Biechten is tot 16.00 uur een rommelmarkt. De toegang kost 1,50 euro.
S.c.c. de Biechten, Vincent van Goghlaan 1, 5246ga Rosmalen

10.30 Viering San Salvator Gemeenschap houdt een viering bij Dagcentrum de Eygenweg, met het thema 'Durf jij?'. Voorganger is Ard Nieuwenbroek en koor Melodiek zingt. Meer info: 06-48645507.
Dagcentrum de Eygenweg, Van der Eygenweg , 5231pa Den Bosch

13.00 Carnaval Opwèrmer veur carnaval van CV De Krabkes tot 18.00 uur bij SCC De Helftheuvel. Met muziek van carnavalsclubs en koren. Ook voor de kinderen van de bezoekers wordt gezorgd in een aparte zaal. Entree is gratis, wel liefst in carnavalskleding.
scc de Helftheuvel, helftheuvelpassage 115, 5224ac Den Bosch

14.15 Muziek philharmonie zuidnederland speelt 'Virtuoze Klassiekers' bij Theater aan de Parade met dirigent en cellist Mario Brunello. Hij soleert in 'Spasimo'. Ook klinkt Haydns 'Militaire Symfonie' en Tawfiqs 'Terramaan'.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211kl Den Bosch

14.30 Muziek Accordeonvereniging Blij Leven uit Den Bosch vier haar 55-jarige bestaan met een concert op Landgoed Coudewater, met o.a. muziek van Bach, Piazzolla en Richard Galliano. De toegang kost 10 euro, inclusief een pauzedrankje. Entreekaarten zijn te koop via de leden van Blij Leven, bij de ingang van de zaal of via e-mailadres theofranken@live.nl. Na afloop is er een afterparty met jazzband Sunny Swing.
Danscentrum Rosmalen, Berlicumseweg 8a, 5248nt Rosmalen

16.00 Muziek Gospel City bij Willem Twee poppodium, met een levendige mix van American Gospel, DJ's en creatieve expressies, inspiraties, hapjes en drankjes. Kaarten zijn à 18 euro te koop, kinderen betalen 8,50 euro. Meer info: facebook.com/GospelCityNL
Willem Twee poppodium, Boschveldweg 473, 5211vk Den Bosch

Meer berichten